Bijgewerkt privacybeleid
Cleanser controle! Gebruik jij de juiste cleanser voor je huid?

Zo kies jij de juiste cleanser voor jouw huid

| Beauty Basics
Zo kies jij de juiste cleanser voor jouw huid

Het reinigen van de huid is essentieel als je een stralende en gladde huid wil. Maar wist je dat het gebruiken van een verkeerde cleanser juist schadelijk kan zijn? Ontdek snel welke cleanser geschikt is voor jou!

Stop! Cleanser controle.

We weten allemaal dat het reinigen van de huid super belangrijk is als je de huid gezond en egaal wil houden. Waar make-up en vuil van buitenaf de poriën kunnen verstoppen, maakt een cleanser dit allemaal weer fris en schoon. Een musthave voor in je skincare routine! Toch zijn niet alle cleansers even geschikt… Door een reiniger te gebruiken die niet past bij jouw huid, kun je de huid juist beschadigen en onzuiverheden verergeren. Wij helpen je om de perfecte cleanser voor jouw huid te vinden!

Deze cleansers zijn perfect voor een droge huid

Voelt jouw huid extra droog en trekkerig aan na het reinigen? Dan is je cleanser te heftig voor jouw huid! Een gereinigde huid hoort fris en glad aan te voelen. Kies bij een droge huid voor een milde cleanser in crème of lotion vorm, met ingrediënten als glycerine of hyaluronzuur die de huid voeden en hydrateren.

  • Lancôme Galatée Confort Reinigingsmelk: breng deze reinigingsmelk, met voedende melkproteïnen en hydraterende ingrediënten, met draaiende bewegingen aan voor een zijdezachte en verzorgde huid.
  • DHC Deep Cleansing Oil: een makeup-remover en gezichtsreiniger met olijfolie en rozemarijnolie, voor een schone, verzorgde en zachte huid.

Een gevoelige huid? Dan zijn dit de cleansers voor jou

Bij een gevoelige huid zal het gebruik van een verkeerde reiniger eventuele roodheid verergeren en juist irritatie opleveren. Dat is nou precies niet de bedoeling! Kies bij een gevoelige huid voor kalmerende cleansers in gel-, balsem- of crème vorm die geen parfum of alcohol bevatten.

Gebruik deze cleansers als je een glimmende huid hebt

Voelt jouw huid normaal wat vettig aan, maar is deze behoorlijk droog na het reinigen? Dat betekent dat jouw cleanser teveel huidvet verwijdert. Dit kan voor een tegenreactie zorgen, waardoor de huid juist nóg glimmender wordt. Oeps! Kies voor cleansers die licht schuimen, deze zijn krachtig genoeg voor een glimmende huid, zonder dat ze de huidbalans verstoren.

Nu je weet wat de juiste cleanser voor jouw huid is, is een stralende huid binnen handbereik. Tip voor de pro’s: verdiep je eens in double cleansing. Zo reinig je de huid op meerdere niveaus!