Contacteer ons Winkelzoeker
Laat geen vuiltje of onzuiverheid meer achter: double cleansing – Beauty Center

Laat geen vuiltje of onzuiverheid meer achter: double cleansing

Gepost op 05/04/2023 in Skincare

Naast alle make-up trends zie je vandaag ook veel trending skincare routines. Het allerbelangrijkste voor een stralende huid: een grondige reiniging. En nee, je gezicht spoelen met water of een reinigingsdoekje er overheen is niet voldoende. Leer je gezicht in twee stappen reinigen, beter gekend als double cleansing!

Wat is double cleansing?

Een populaire methode in je skincare routine, overgewaaid vanuit Japan en Zuid-Korea. Waarom? Door de luchtvervuiling, grote hoeveelheden SPF en make-up raken je poriën snel verstopt, krijg je last van onzuiverheden, acne, mee-eters en andere ongemakkelijkheden. De oplossing? Double cleansing! Wat is het en hoe doe je het?

Maak het vooral niet moeilijker dan het is. Double cleansing is het twee keer reinigen van de huid, waarbij je twee verschillende soorten cleansers inzet na elkaar. Eerst gebruik je een reinigingsolie of –balsem om al het vuil grondig te verwijderen. Nadien zet je een cleanser in die je huid verder reinigt van overgebleven resten. We raden je aan om deze behandeling toe te voegen aan je avond routine, om alle make-up resten en vuiligheid van de dag te verwijderen.

Waarom doe je double cleansing?

Door de huid op twee niveaus te reinigen, geniet je gegarandeerd van een schone huid. Je huid kan hierdoor ’s avonds veel beter herstellen en jouw favoriete skincare producten die je na de reiniging gebruikt, doen ook veel beter hun werk!

Extra tip: zorg goed voor je huid en reinig niet te ruw. Als je ’s avonds de huid goed hebt schoongemaakt, reinig de huid ’s ochtends dan extra mild met een product op waterbasis. Geniet van een stralende, gereinigde huid. Double cleansing, double fun!

Stap 1: make-up remover

Met een olie, balsem of lotion verwijder je al je make-up, vuiligheid, SPF en talg wat zich die dag heeft opgebouwd op jouw gezicht. Belangrijk hierbij is om het reinigingsproduct grondig in te masseren voor een minuut. Spoel het product daarna goed af met lauwwarm water. Je kan ook een washand gebruiken waardoor je de huid een milde scrubbeurt geeft. Deze producten zijn perfect voor de eerste stap:

BP_1149852
BP_1176860
BP_1193359
BP_1181074

Stap 2: reiniger

Reinig vervolgens de huid met een cleanser. Daarmee verwijder je de laatste restjes make-up, maar ook vuil en dode huidcellen. Gebruik hiervoor een wattenschijfje en wees zacht voor de huid. Spoel je gezicht af met water, maar let op: niet té heet! Dit is ook de cleanser die je ’s ochtends inzet om je huid mild te reinigen, zodat je alle invloeden van je nachtrust weg werkt. Deze cleansers helpen je bij de tweede stap:

BP_1164594
BP_1220001
BP_1150041
BP_1102854

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!