Contacteer ons Winkelzoeker
Crème of olie? Deze zonneproducten passen bij jou! – Beauty Center

Crème of olie? Deze zonneproducten passen bij jou!

Gepost op 11/06/2020 in Skincare
Crème of olie? Deze zonneproducten passen bij jou!

Uiteraard weet je dat je goede zonneproducten nodig hebt om je huid te beschermen tegen de zon. Maar kies je dan best een crème, spray of mist? De voordelen van elke textuur op een rijtje!

Welke formule kies ik voor mijn zonneproducten?

Yes, je hebt de juiste SPF gekozen voor jouw huid en weet alles (of toch bíjna alles) over een goede zonnebescherming. Nu nog de juiste zonneproducten vinden ... Want tegenwoordig vind je zonneproducten in heel wat verschillende texturen in de parfumerie: crèmes, sprays, oliën, mists en sticks. Welke textuur jij best kiest, is afhankelijk van je huidtype en je persoonlijke voorkeur.

Zonnecrème: bescherming met een plus

Heb je een relatief droge huid? Dan is zonnecrème of zonnelotion jouw ideale keuze. Die beschermt je niet alleen tegen de zon, maar hydrateert je huid ook goed zodat ze niet geïrriteerd geraakt. Zonnebescherming in crème- of lotionvorm komt nog steeds het vaakst voor, dus vind je in deze vorm ook de meeste extraatjes.

Zo beschermt Waterlover Sun Milk SPF 30 van Biotherm niet alleen je huid, maar ook het watermilieu. Urban Environment UV Protection Cream Plus SPF 50 van Shiseido beschermt je huid dan weer extra tegen luchtverontreiniging. Ook voor je gezicht bestaan aangepaste crèmes, zoals Tinted Sun Care SPF 30 van Sisley die huidveroudering tegengaat én licht getint is zodat je al meteen een eerste kleurtje opdoet.

Zonnespray: makkelijk aan te brengen

Wil je iets minder geknoei tijdens het aanbrengen van zonnebescherming? Dan is een zonnespray iets voor jou. Die verstuif je gewoon op je lichaam en moet je vervolgens nog minimaal uitwrijven met je handen. Sun Beauty Nude Skin Sensation Sun Protective Water SPF 30 van Lancaster heeft een speciale twee-fasenformule die geen vettig laagje achterlaat en je zelfs op een vochtige huid makkelijk kan aanbrengen. Ideaal als je net uit de zee of het zwembad komt!

Zonne-olie: voor een extrasnelle tan

Zonne-olie voelt minder plakkerig aan dan een zonnecrème. Bovendien zijn veel zonne-oliën speciaal geformuleerd om extrasnel die zonnegloed te bereiken! Sun Beauty Fast Tan Optimizer SPF 30 van Lancaster, bijvoorbeeld, helpt je om nog sneller een diepe en egale bruine kleur te krijgen. De gepatenteerde Full Light-technologie beschermt tegen UVA, UVB, infrarood en zichtbaar licht.

Tip: wacht 5 à 10 minuten om je aan te kleden nadat je zonne-olie hebt aangebracht. Oliën absorberen immers iets trager dan crèmes en -lotions. En het zou natuurlijk zonde zijn om een vlek te krijgen op je leuke zomeroutfit!

Zonnemist: handsfree bescherming

Zonnemist is héél handig voor onderweg: je moet het gewoon op je lichaam sprayen en je bent klaar! Geen plakkerige handen of handwasgel nodig achteraf. Solo-zonneklopper? Met een zonnemist kan je beter aan moeilijker bereikbare plekken zoals je rug. Sun Care Water Mist SPF 50+ van Clarins heeft een superlichte textuur en een onzichtbare finish en laat geen witte vlekken achter.

Draag je graag make-up in de zon? Ook dan moet je regelmatig je huid beschermen! Gelukkig bestaan er handige face mists zoals UV Bronze Mist SPF 50 van Filorga die je gewoon over je make-up heen kan sprayen.

Zonnestick: voor gevoelige plekjes

Een zonnestick is ideaal om die plekjes extra te beschermen die heel gevoelig zijn voor de zon (én zonnebrand). Denk maar aan de huid onder je ogen, je neus, je oren en littekens. Of heb je al eens je lippen verbrand? Auw! Targeted Protection Stick SPF 35 van Clinique beschermt deze gevoelige zones zonder een vervelend plakkerig gevoel achter te laten. Getest door oogartsen en dermatologen.