Contacteer ons Winkelzoeker
Beautytips vóór en na een zwempartij – Beauty Center

Beautytips vóór en na een zwempartij

Gepost op 13/07/2018 in Skincare
Zwembad_skincare-en_haartips_1900x1070

Zwempartijtjes in het zwembad of de zee zijn heerlijk verfrissend, maar je huid en haar denken daar anders over … Met deze tips verzorg je je huid en je lokken zodat je zorgeloos het water in kunt.

Voor het zwemmen

Spring het zwembad of de zee niet in voordat je deze beautytips gelezen hebt. Je huid én haar zullen je dankbaar zijn!

1. Neem een douche

Spoel je huid snel af voordat je het zwembad of de zee induikt. Zo hydrateer je het bovenste laagje van je huid en droogt ze minder snel uit. Laat de stralen ook over je haar vloeien: zo voorkom je dat je lokken beschadigd worden door chloor of zeezout.

2. Bescherm je huid

Bescherm je huid en haar goed tegen uv, chloor en zeezout. Een zonnecrème is uiteraard een must om je goed te beschermen tegen uv, chloor en zeezout. Deze Waterlover Sun Milk SPF 30 is waterproof en ook nog eens vriendelijk voor het milieu.

3. Bescherm je haar

Vergeet ook je haar niet te beschermen, met deze handige spray van Collistar die beschermt tegen zonnestralen, zout uit zeewater en lucht die het haar verzwakken en uitdrogen.

4. Herhalen, herhalen, herhalen!

Als je uit het water komt en opgedroogd bent, moet je je zonnecrème en haarspray onmiddellijk opnieuw aanbrengen omdat je bescherming dan niet meer voldoende werkt. Laat je producten ook minstens een kwartier intrekken voordat je terug het water induikt, zodat de ingrediënten de tijd krijgen om optimaal te werken.

Na het zwemmen

Je verzorging na het zwemmen is even belangrijk als – zo niet nóg belangrijker dan – je verzorging tijdens het zwemmen. Lees maar mee!

1. Was je huid grondig

Neem na je zwemsessie zo snel mogelijk een douche of bad: zo kan het water zoveel mogelijk chloor en zeezout doen wegspoelen. Als je te lang wacht met je te wassen, kan chloor heel irriterend werken op je huid. Gebruik een zuiverende douchegel zoals deze van Origins met een fris muntaroma: hij geeft je een instant opkikker en laat je huid lekker fris achter.

2. Was je haar grondig

Ook je haar kan heel wat schade oplopen door de chemicaliën in chloor en zeezout. Was dus ook je haar na een zwembeurt. Gebruik een zuiverende shampoo zoals deze van Bumble and bumble met mineralen en botanische ingrediënten uit de zee die ervoor zorgen dat er geen chemische resten achterblijven en dat je lokken zo fris worden als een briesje. Combineer met de conditioner uit hetzelfde gamma voor het allerzachtste resultaat.

3. Hydrateer

Nu je alle chloor en zeezout van je huid hebt gespoeld, is je huid erg uitgedroogd en kan ze wel baten bij wat extra hydratatie. Best kies je voor een aftersun, die je huid ook helpt herstellen na blootstelling aan de zon. Deze Tan Maximizer van Lancaster kalmeert je huid intens én verlengt je bruine tintje. Je haar kun je extra voeden met een spray, zoals deze van Collistar die je lokken beschermt tegen de avondlijke uv-stralen na je douche.