Contacteer ons Winkelzoeker
BB of CC cream: wat is het verschil en welke past het best bij jouw huidtype? – Beauty Center

BB of CC cream: wat is het verschil en welke past het best bij jouw huidtype?

Gepost op 14/03/2023 in Skincare
bb-cc-cream-het-verschil

BB en CC crèmes. Plaats je ze onder skincare of toch eerder make-up? Wat zijn ze, wat doen ze en vooral met welke huidproblemen helpen ze jou verder? Wat is het verschil tussen een BB en een CC crème en wat maakt ze anders dan foundation? Ontdek het allemaal en leer welk product precies bij jou past!

Waarom een BB of CC crème kopen?

Dé hamvraag die op ieders lippen brandt. Wat biedt een BB of CC cream meer dan een gewone moisturizer of een goede foundation? Ken je de getinte moisturizers nog? Onze BB en CC crèmes zijn de opvolgers van deze trendzetter en bieden jou een betere formule. BB en CC crèmes dienen als veelzijdig make-upproduct: ze hydrateren als een dagcrème, geven de gepaste voeding aan je huid en je geniet van een subtiele en natuurlijke dekking.

Niet te vergelijken met een foundation dus, want de dekking van jouw BB of CC crème is veel lichter en past dus perfect in jouw skincare routine voor een subtiele look, mét make-up.

Wat is het verschil tussen een BB en CC crème?

Wat is een BB cream? Voluit gezegd: een beauty balm of blemisch balm. Een getinte hydraterende crème die meer dekking geeft dan een gewone getinte dagcrème en andere voordelen biedt voor je huid. Het is snel en makkelijk in gebruik en je bespaart heel wat tijd doordat deze formule meerdere stappen van je skincare én make-up routine in één keer vervult.

En wat is dan een CC cream? Een crème die zorgt voor de colour en complexion correcting van je kleur of teint. Hij geeft een betere dekking dan een BB cream, maar is nog steeds lichter dan een foundation én BB formule. Je kunt beide inschakelen als primer make-up om je huid door de eerste stap van je make-up routine te leiden en ze voor te bereiden op de volgende producten.

Wat doet een BB crème voor je huid?

Bescherm je huid tegen de zon en verminder rimpels. De twee hoofdtaken van een BB cream. Deze formules zijn specifiek samengesteld om zich te focussen op de verzorging van de huid en om huidproblemen – die er nog niet zijn – te voorkomen. Last van een gevoelige huid en wil je veroudering tegengaan? Een BB cream verhelpt je van een onzuivere huid en geeft je terug een healthy glow.

Wat doet een CC crème voor je huid?

Het is jouw go-to product wanneer je een vale teint hebt of last krijgt van ouderdomsvlekjes. Een CC cream verdoezelt ook onzuiverheden, maar corrigeert daarbij nog eens de teint bij roodheid. Ideaal dankzij de lichtere textuur voor de vette, gevoelige huid die last heeft van roodheid en acne.

Hoe breng je BB en CC crèmes aan?

Breng na je skincare routine – serum en moisturizer – je BB- of CC cream aan met een foundationbrush. Verdeel het product over je hele gezicht tot in je hals. Vervaag nadien met een beautyblender voor een vlekkeloos resultaat en egaliteit, met extra nadruk op de zones met meer oneffenheden.

Onze beste BB en CC crèmes:

BP_1195088
BP_954104
BP_791641
BP_1022018
BP_1050431
BP_1167303
BP_622374
BP_1087755

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!