background image
Contacteer ons Winkelzoeker
Nederlands
Mijn Winkelmandje
Feit of fictie? 5 beauty mythes en waarheden op een rijtje – Beauty Center

Feit of fictie? 5 beauty mythes en waarheden op een rijtje

Gepost op 28/02/2023 in Skincare
beautymythes-waar-of-niet

In de beauty- en cosmeticasector gaan er tal van valse waarheden de ronde op de (sociale) netwerken. We kennen ze ook wel als mythes, maar kun je ze geloven? Hier vind je 5 mythes en waarheden over je schoonheidsroutine. Feit of fictie? Ontdek het zelf!

1. Elke dag make-up dragen kan acne veroorzaken of verergeren

Niet waar! Het dragen van make-up veroorzaakt helemaal geen acne. Maar besteed wél extra aandacht aan je huidhygiëne. Een slecht onderhoud – zoals een slechte make-up removal  – kan huidproblemen zoals acne of zelfs huidziekten zoals eczeem en psoriasis veroorzaken. Daarom is het van uiterst belang om je huid elke dag goed te reinigen, ook op dagen dat je géén make-up draagt. Cleansers verwijderen alle resten die zich op je huid ophopen en reinigen deze grondig om jouw huid schoon en gezond achter te laten. Balm, lotion, schuim… je krijgt een ruim aanbod voorgeschoteld aan make-upremovers en huidreinigers. Kies dus de formule die het beste bij je matcht.

2. Wrijven in je ogen kan leiden tot fijne lijntjes

Waar! Vaak jeukende ogen en kun je niet stoppen met wrijven? Vermijd dit koste wat kost! De huid onder het oog is er kwetsbaar en herhaaldelijk wrijven kan de huidbarrière beschadigen. Resultaat? Fijne lijntjes. Zoek in plaats daarvan naar de oorzaak van je ongemak en voeg een anti-age oogcrème toe aan jouw skincare routine. Speciaal ontworpen om rimpels te bestrijden én te voorkomen. Een verbetering voor de stevighed van het weefsel en een afname van donkere kringen en wallen.

3. Het is niet nodig om zonnecrème te gebruiken als je make-up een SPF bevat

Niet waar! Je make-up biedt geen bescherming tegen de zon, zelfs niet als er SPF in zit. Het beschermt je huid wél tegen UVA– en UVB-stralen, maar slechts tot op zeker niveau. Het laagje make-up dat je aanbrengt is vaak te dun en niet voldoende om je optimaal te beschermen tegen de zon. Hiervoor heb je een echte gezichtscrème nodig met een SPF van minstens 30. Als je lange tijd aan de zon wordt blootgesteld, breng dan om de 2 uur opnieuw zonnecrème aan.

4. Een goede nachtrust is goed voor de huid

Waar! Én geen wonder! Slaap herstelt veel dingen die in je voordeel spelen. Het stelt je in staat om overdag te functioneren en is essentieel voor het behoud van je huidbarrière. Slaap je goed? Geniet van een stevige en stralende teint. Voor een nog stralendere huid neem je een nachtelijke skincare routine. Ze hydrateren jouw huid terwijl je slaapt en voeden haar met actieve ingrediënten. Ontdek welke nachtverzorgingsproducten het beste zijn voor een jeugdige huid telkens als je wakker wordt en maak je keuze.

5. Chemische ingrediënten zijn slecht voor de huid

Niet waar! Hoewel chemicaliën vaak als schadelijk worden beschouwd en we er schuchtig tegenover staan, is de aanwezigheid ervan in onze cosmetische producten veilig! In sommige skincare producten voor hyperpigmentatie gebruiken we chemische ingrediënten zoals alfahydroxyzuren (AHA) of bètahydroxyzuren (BHA) of hyaluron– of glycolzuur om de huidfunctie te verbeteren.

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!Article tags: AHA, anti-age, bha, cleanser, gezichtsverzorging, skincare routine, SPF, uv-bescherming, zonnecrème