background image
Contacteer ons Winkelzoeker
Nederlands
Mijn Winkelmandje

Parfum, jouw persoonlijke touch


Parfum is een krachtig element wat jouw persoonlijkheid versterkt of verzacht, het is dat ene geurtje wat de uiteindelijke indruk achterlaat van jouw elegante, modieuze outfit en is daarom jouw meest persoonlijke accessoire van de dag. Of je een parfum zoekt voor jouw business meeting of jouw eindejaar ’s etentje, hier bij ICI PARIS XL geniet je van een uitgebreid assortiment Eau de Parfums, Eau de Toilettes en Verstuivers.


Het verschil tussen Eau De Parfum, Eau de Toilette en Eau de Cologne?


Eau de parfum heeft de hoogste concentratie van geur, wat ongeveer 20 – 40 % van de geurbestanddelen bevat. Omwille van dit hoge percentage, is parfum daardoor duurder maar blijft deze ook veel langer hangen. Een paar druppels parfum volstaat daarom ook om een hele dag lang goed te ruiken.


Eau de Toilette bevat maar liefst de helft van de geurbestanddelen dan Eau de parfum. Oorspronkelijk was Eau de toilette bedoeld als verfrissende body spray, maar is uiteindelijk doorgegroeid naar een variant van parfum. Eau de toilette word de dag van vandaag het meeste verkocht en kan gedurende de dag worden bijgespoten om de geur weer te versterken.


Eau de Cologne, meest voorkomend bij de mannen collectie, bevat de laagste geurbestanddelen. Het heeft meestal een heel frisse en lichte geur met citrusoliën.


Nog niet zeker welke parfum het beste bij je past? Of is het eens tijd voor iets ander? ICI PARIS XL helpt je bij het vinden van jouw perfecte match. Vertel ons over jouw favoriete geur, budget of interesses en wij vinden voor jou een persoonlijke aanbeveling van passende parfums!


Parfum in verschillende kleuren en vormen!


Vertrek je binnenkort op vakantie en is jouw fles parfum te groot? Zin om te sporten, maar vind het vervelend om zoveel mee te sleuren? Geen zorgen, bij ICI Paris XL vind je alles in reisformaten! Niet alleen is dit handig voor jouw hand bagage op het vliegtuig, maar ook heb je zo altijd alles bij de hand.


Iets te vieren of zin om iemand te verrassen maar je hebt geen idee wat je kan schenken? Bij ICI Paris XL is het heel simpel, zoek in onze geschenksets jouw favoriete merk en schenk meer dan enkel een parfum. De geschenksets zijn een combinatie van een parfum met een bodylotion, showergel, aftershave en tal van andere opties.


Wat zijn geurnoten?


Elke parfum heeft zijn eigen geur en eigen accent. De opbouw van een parfum bestaat dan ook uit 3 verschillende geurnoten:


  • De Topnoten: de eerste straffe geur die men opvat, na het verstuiven van de parfum
  • De hartnoten: de geur die vrijkomt nadat de topnoten vervlogen zijn, meestal de essentiële geur wat meeste mensen doen bepalen of ze de parfum graag ruiken of niet.
  • De Basisnoten: de laatste geur die overblijft na het vervliegen van de twee bovenstaande geurnoten.