Contacteer ons Winkelzoeker
FAQ: Fragrance finder – Welke parfum past bij jou? – Beauty Center

FAQ: Fragrance finder – Welke parfum past bij jou?

Gepost op 03/05/2024 in Geuren
faq-fragrance-finder

Dé zoektocht naar een nieuwe parfum die bij je past? Met onze Fragrance Finder vind je alle antwoorden op jouw vragen. Van hoe je een geur kiest die je lekker vindt tot hoe je parfum het beste kunt testen. Ontdek elk antwoord op al je vragen over parfum!

Samenstelling, projectie en bewaren van een parfum

Wat zijn de verschillende noten van een parfum?

Noten van een parfum illustreren hoe de geur evolueert op je huid. We kennen drie soorten parfumnoten: topnoten (de eerste geur die je gewaar wordt), hartnoten (de kern van je parfum) en basisnoten (de geur die laatst blijft hangen). Samen vormen ze een harmonie van geuren die je de hele dag betovert.

Wat is de sillage van parfum?

Sillage verwijst naar het geurspoor dat achterblijft in de lucht nadat jij komt langsgelopen. Het is de indruk die je parfum maakt op anderen en hoe lang de geur blijft hangen nadat je weg bent. Sommige parfums hebben een sterke sillage, terwijl anderen subtieler blijven en sneller vervliegen.

Hoe bewaar ik mijn parfum het beste?

De beste plek om je parfum te bewaren? Een koele, droge plek die direct zonlicht vermijdt én uit de buurt van extreme temperaturen zoals je radiator. Te veel hitte of kou kan de delicate balans van oliën in je parfum verstoren en de geur veranderen. Berg je flacon op in een lade of kast en you’re good to go!

Parfum kopen

Hoe parfum testen? 

De beste manier om een parfum te testen: spray op je huid en geef de geur een paar uur de tijd om zich te ontwikkelen. Parfums reageren verschillend op ieders huidtype, dus neem de tijd om de verschillende notes te ruiken en te zien hoe ze blenden met je eigen lichaamsgeur.

TIP: Ontdek onze Sample Service en neem gratis parfum staaltjes mee naar huis om te testen!

Kun je een parfum dragen van het ander geslacht?

Duh, natuurlijk kan dat! Geur kent geen gender, maar test wel even of de gehele evolutie van de geur past bij wat jij wilt uitstralen. Rock gerust een in-de-winkel-verkochte mannenparfum als vrouw of vice versa. Of probeer je liever een unisex parfum? Het gaat erom dat jij je er confident en comfortabel bij voelt. So own it!

Fake of echt: hoe herken je originele parfums?

Fake parfums zijn vaak te mooi om waar te zijn: te goedkoop, een verpakking die niet helemaal klopt en geen batch code op de bodem van de flacon? Alarm! Maar de flacon van een luxe parfum moet ook perfect glad én van goede kwaliteit zijn. Check de wettelijk verplichte informatie, zoals een streepjescode, de hoofdingrediënten van het parfum en een lijst met allergenen. De beste optie? Koop je parfum altijd bij een erkende retailer zoals ICI PARIS XL of bij het merk zelf, dan weet je zeker dat je geen namaak scoort.

Waar en hoe parfum aanbrengen?

Hoe blijft parfum langer ruiken?

Laat je parfum zich ergens aan hechten om zo de levensduur van je geur te verlengen. Breng hiervoor als eerste stap een geparfumeerde lichaamsolie of bodylotion aan. Oprecht fan van een intense geur een hele dag lang? Opteer dan voor een eau de parfum of parfum in plaats van een eau de toilette. Deze hebben een hogere concentratie geurige oliën en blijven langer hangen.

Waar breng ik parfum het beste aan?

Je parfum zo lang mogelijk ruiken? Gebruik de keyzones: op je polsen, in je nek, achter je oren en in de elleboogholtes. Eén voor één plekken waar de huid warmer is en de geur dus beter tot zijn recht komt. Spray parfum op een afstand van ongeveer 15 cm van je huid voor een gelijkmatige verspreiding. Benieuwd naar de meest onverwachte maar wel verrassende plekken om je parfum aan te brengen? Terecht! En de moeite om uit te testen ook!

Waarom ruikt een parfum verschillend per persoon?

Iedereen heeft een unieke huidchemie die de ontwikkeling van een parfum beïnvloedt. Factoren zoals de pH-waarde, hormonen, dieet en medicijngebruik kunnen allemaal invloed uitoefenen op hoe een geur zich op jouw huid zet. Daarom kan een parfum anders ruiken op jou dan op iemand anders.

Hoe kan ik parfum layeren?

Parfum layeren is het combineren van verschillende geuren om een unieke geur te creëren. Combineer bijvoorbeeld een frisse citrusgeur met een warm, kruidig parfum voor een unieke signature scent. Let erop dat de geuren elkaar niet gaan overheersen, want less is more!

Welke parfums zijn er?

Het verschil tussen eau de parfum en eau de toilette: wat moet je weten?

Een eau de toilette is de lichtste geur uit de meest gekende collectie parfum en dus minder intens en minder lang houdbaar. Perfect voor dagelijks gebruik! Een eau de parfum zit qua intensiteit tussen een parfum en eau de toilette in. Vaak betaalbaarder dan een parfum maar toch long lasting. Ideaal voor een avondje uit! En een parfum? Die heeft het hoogste percentage geurolie en blijft daardoor het langst hangen. Word een echte expert met deze tips over het verschil tussen eau de parfum en eau de toilette!

Wat is eau de cologne?

De lichtste variant – en vaak niet bij iedereen even gekend. Super verfrissend en subtiel, perfect voor warme zomerdagen of als je niet teveel wilt opvallen met je geur.

Wat is eau fraîche?

Een eau fraîche is vergelijkbaar met een eau de cologne qua sterkte, maar heeft vaak een frissere, lichtere samenstelling met aquatische geurnoten en citrus noten.

Wat is een feromonen parfum?

Feromonen parfums bevatten synthetische versies die de chemische stoffen van ons lichaam enorm aanspreken. De combinatie van jouw huid en feromonen en de juiste parfum zorgt voor een bepaald oh-zo-wauw effect!  Hoewel wetenschappers nog steeds onderzoeken hoe effectief ze zijn, wordt gezegd dat ze je aantrekkelijkheid verhogen. Dus, klaar om je crush volledig naar je toe te trekken en zijn interesse een boost te geven?

Parfum online kopen of in de winkel?

En nu nog: de parfum kopen. Doe je dat liefst online of in een van onze parfumerieën? Onze Beauty Advisors staan hoe dan ook voor je klaar! Zoek jouw ICI PARIS XL in de buurt met onze winkelzoeker en kijk meteen of jouw parfum nog in stock is. Zo niet? Dan kun je hem ook online bestellen.

There you have it, je ultieme fragrance finder! Met deze tips ben je helemaal ready om die signature scent te scoren en overal lekker te ruiken. En vergeet niet: draag altijd een geur die je zelfvertrouwen en je mood een boost geeft.

1254504
1251550
1290505
467758
1111380
1116007
1006555
1288930
1095595
1198217
992254
1305303
1132716
1257640
1290470
1158616
1285920
1067518
1257430
1132807
943842
1292094
1266376
1174326
984316
1274867
1065740
14566
892861
961531
1269134
1171384
1100180
1190468
342248

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!