background image
Contacteer ons Winkelzoeker
Nederlands
Mijn Winkelmandje

Highlighting & Contouring

Productsoort

Alle

Deselecteer alles

Merken

Alle

Deselecteer alles

Prijs

Aanbiedingen

Alle

Deselecteer alles

Kenmerk

Alle

Deselecteer alles

Beoordeling

Alle

Deselecteer alles

Huidtypes

Alle

Deselecteer alles

Waterproof

Alle

Deselecteer alles
Filteren Filters wissen

Productsoort

Alle

Deselecteer alles

Merken

Alle

Deselecteer alles

Prijs

Aanbiedingen

Alle

Deselecteer alles

Kenmerk

Alle

Deselecteer alles

Beoordeling

Alle

Deselecteer alles

Huidtypes

Alle

Deselecteer alles

Waterproof

Alle

Deselecteer alles
TOON 34 RESULTATEN
34 Resultaten
Sorteren:
Filteren
1

Wat is contouren? Wat betekent contouring?


Contouring is een make-up techniek die inspeelt op de natuurlijke schaduwpunten op je gelaat. Daar wordt een contourcrème, contourstick of contourpoeder aangebracht om de vormen van je gezicht scherper en symmetrischer te doen lijken. Met een goede contouring bekom je het effect van hoge jukbeenderen, een rechte neus en een scherpe kaaklijn. Contouring kan je doen in verschillende gradaties: natuurlijke schaduwen subtiel intenser maken, of juist een intense contour die de vormen van je gelaat anders doet lijken.


Met welke kleuren moet je contouren?


Vaak wordt verondersteld dat je met een bronzer kan contouren, maar dat is niet helemaal waar. Bronzers hebben een warme, oranje ondertoon en hebben het doel om je gelaat op te warmen en je een zomerse gloed te geven. Contouren speelt met schaduw, en aangezien schaduwtinten koude tinten zijn, moet je contourproduct ook een koude ondertoon hebben; denk aan grijs, taupe, of een koude bruine tint. Heb je een donkere huid, dan kan je wel warmere tinten gaan gebruiken als je ook een warme ondertoon hebt, maar het is altijd aangewezen om een aangepast contourproduct te gebruiken. Natuurlijk kan je aanvullend ook een bronzer gebruiken om je gezicht op te warmen.


Contourstick, contourcrème of contourpoeder?


Contouren kan je doen met verschillende soorten producten. Met een stick of crème is wat moeilijker dan met een poeder, en poeder laat ook een subtielere look toe. Ben je niet zo geduldig met make-up, of ben je een beginner? Dan is poeder de beste keuze voor jou. Zorg er zeker voor dat je een goede contouring brush hebt: een fluffy borstel met een schuine afwerking werkt heel handig. Voor het contouren van je neus gebruik je best een kleinere variant. Kies je voor contouring met een crème of stick, hou er dan rekening mee dat je je product snel moet blenden, want anders zal het beginnen opdrogen en moeilijk te verdelen zijn. Dat doe je best met een goede blending brush of met een make-up sponsje. Contourcrèmes en -sticks resulteren in een intensere look, wat ze ideaal maakt voor feestjes, foto’s, gala’s, enzovoort.


Hoe moet je contouren?


Contouring kan moeilijk lijken als je het nog nooit gedaan hebt. Neem er even een spiegel bij en zorg ervoor dat je gezicht naar een lichtbron gericht is. Daarna kijk je waar de schaduw van nature op je gelaat valt. Contourproducten breng je aan op die schaduwpunten op je gezicht: onder je jukbeenderen, op de zijkanten van je neus, vlak tegen je haarlijn, aan de zijkanten van je kin en onder je kaaklijn.


Wat is highlighting?


Highlighting is de tegenhanger van contouring: het speelt in op de lichtpunten op je gezicht. Het gaat dan ook vaak hand in hand met contouring, al kan je het ook alleen doen. Net als contourproducten, bestaan ook highlighters in verschillende varianten: highlighting poeders, highlighting sticks en highlighting crèmes. Highlightproducten bevatten glansdeeltjes en soms ook hele fijne glittertjes die het licht weerkaatsen voor een elegante glow.


Waar breng je highlighter aan?


Highlighter wordt aangebracht op alle hoge punten van je gezicht, waar het licht natuurlijk op valt. Dat is de zone onder je ogen tot aan het hoogste punt van je jukbeenderen, je neusbrug, het midden van je voorhoofd, het midden van je kin, je wenkbrauwbot en het cupidoboogje boven je lippen. Contouren doe je met een mat product, en kan je aanvullen met matte highlighting. Dit product, dat ongeveer twee tinten lichter is dan je eigen huidskleur, breng je aan op alle lichtpunten op je gezicht en blend je mooi in met een borstel of sponsje. Op die manier zal je contouring ook meer uitgesproken zijn. Vervolgens breng je ook een glanzende highlighter aan op alle hoge punten van je gezicht. Uiteraard kan je dat ook doen zonder te contouren!


Wat is strobing?


Strobing is een make-up techniek die is voortgekomen uit de contouring en highlighting trend. Bij strobing breng je een intense glans aan op de hoge delen van je gezicht. Dit doe je met een vloeibare highlighter, een crème highlighter, een highlighting stick of een highlighting poeder, dat je aanbrengt op je jukbeenderen, je neusbrug, je kin, je cupidoboogje, je wenkbrauwbot en het midden van je voorhoofd. In de zomer kan je dit nog uitbreiden door bijvoorbeeld ook een beetje highlighter aan te brengen op je sleutelbeenderen! Waar contouring vooral gebruikt wordt bij full-glam make-uplooks, is strobing eerder een natuurlijke techniek.

 

Met een ruim aanbod parfum, cosmetica en huidverzorging is ICI PARIS XL dé beautyspecialist van België. Ontdek onze acties, promoties, beauty tips en vind een ICI PARIS XL winkel bij jou in de buurt. Bestel onze producten ook eenvoudig online!