Bijgewerkt privacybeleid
Beat Blue Monday: geuren voor een zonnig humeur | ICI PARIS XL

Met deze geuren versla je Blue Monday!

| Top Topical
Met deze geuren versla je Blue Monday!

Maandag 18 januari is het Blue Monday. Zie jij ertegenop? Hoeft niet: deze geuren zorgen voor een zonnig humeur - zelfs op zo'n donkere dag als vandaag!

Geur en humeur: zo werkt dat

Ruiken doe je niet met je neus, maar met je hersenen. De reukreceptoren in je neus staan namelijk rechtstreeks in verbinding met het limbisch systeem, het deel van je brein waar zowel je geheugen als je emoties zitten. Elke geur die via je neus je hersenen bereikt, roept daar onmiddellijk een specifiek gevoel op. Op dit principe is de aromatherapie gebaseerd, maar ook parfumeurs laten zich leiden door de wetenschap achter geur en emoties. En daar ga jij vandaag je voordeel mee doen!

1/6

Voor meer zelfvertrouwen: bergamot

Bergamot, een Italiaanse citrusvrucht, heeft een bijzondere eigenschap: de geur werkt tegelijkertijd ontspannend én pept je op. Bovendien zorgt bergamot ervoor dat je aardiger naar jezelf kijkt. Jij mag er zijn, óók wanneer Blue Monday je wat somber maakt. Bergamot geeft je het zelfvertrouwen om deze dag te stralen!

Guerlain Aqua Allegoria Bergamote Calabria is lekker fris en fruitig, en heeft een pittig accent van roze peper.

Guerlain Aqua Allegoria Bergamote Calabria
2/6

Minder last van stress: jasmijn

In de aromatherapie wordt jasmijn gebruikt vanwege zijn rustgevende en een antidepressieve werking. De ideale geur dus om op deze grijze winterdag te dragen. Jasmijn stimuleert daarnaast ook de betagolven in je hersenen. Dat merk je aan je concentratie: die gaat met sprongen omhoog. Met een jasmijngeur zou Blue Monday zomaar eens de beste dag van de week kunnen worden!

Burberry Her Intense heeft een heerlijk ontspannend hart van jasmijn. Topnoten van braam en kers zorgen voor energie.

Burberry Her Intense
3/6

Voor een vrolijk humeur: citrus

Eind januari lijkt de zomer nog heel ver weg. Ook dat simpele feit schijnt op Blue Monday stevig mee te wegen. De oplossing? Een geur met duidelijk aanwezige citrusnoten. Citrus heeft een positief effect op je humeur; citrusgeuren worden niet voor niets geluksgeuren genoemd! Die prikkelende, frisse geur doet je bovendien onmiddellijk denken aan vakantie. Snel even sprayen dus!

In Intimacy Intense ruik je die onstuimige frisheid van mandarijn, sinaasappel en pompelmoes meteen.

Intimacy Intense
4/6

Voor meer balans: lavendel

Heb jij vandaag een kort lontje? Of moet je om het minste of geringste huilen? Ook dat hoort erbij op Blue Monday. Wees lief voor jezelf en leg de lat wat minder hoog. Jouw geur voor vandaag is er eentje met lavendel. Die helpt je ontspannen, brengt je geest in balans en maakt je rustig. Zo kom jij deze Blue Monday wel door.

Yves Saint Laurent Libre mixt lavendel met oranjebloesem. Even ruiken en je zorgen maken plaats voor een gevoel van vrijheid.

Yves Saint Laurent Libre
5/6

Voor een beetje troost: vanille

Op dagen dat je niet zo lekker in je vel zit, zijn vanillegeuren de beste pick me up. De zachte, zoete geur van vanille doet je denken aan thuis en aan vroeger en dat geeft een geborgen en veilig gevoel. Vanillegeuren zijn daarmee echte comfortgeuren - jouw keuze als je je op Blue Monday een beetje verdrietig voelt.

Jean Paul Gaultier La Belle is een echte vanillegeur die je vrouwelijkheid én je zelfvertrouwen versterkt.

Jean Paul Gaultier La Belle
6/6

Voor extra concentratie: rozemarijn

Als iedereen het heeft over donkere dagen en sombere buien, valt het niet mee om je motivatie te vinden. Rozemarijn helpt je om gefocust te blijven, zodat jij ook op Blue Monday gewoon al je deadlines haalt. De kruidige en verkwikkende eigenschappen van rozemarijn frissen je geheugen op en verjagen vermoeidheid. Zo blijf je productief.

Givenchy Gentleman mixt rozemarijn met citrusnoten: dat zet je direct op scherp!

Givenchy Gentleman