background image
Contacteer ons Winkelzoeker
Nederlands
Mijn Winkelmandje
6 weetjes over oogcrème voor mannen – Beauty Center

6 weetjes over oogcrème voor mannen

Gepost op 20/05/2021 in Mannen

Gebruik jij nog geen oogcrème? Zonde! Want juist voor mannen is een goede oogcrème een must om er fris en uitgerust uit te zien. Hier lees je waarom!

Waarom moet je een oogcrème gebruiken?

Het lijkt misschien overbodig om een oogcrème aan te brengen als je toch al een moisturizer gebruikt, maar er zijn heel wat goede redenen om dat wél te doen. De huid onder je ogen is heel dun en bevat weinig talgklieren. Daardoor ontstaan juist hier sneller rimpels. Een oogcrème zorgt ervoor dat de huid onder je ogen goed gehydrateerd blijft én dat rimpels, fijne lijntjes, wallen en donkere kringen worden tegengegaan.

Waarom hebben juist mannen oogcrème nodig?

Als vrouwen last hebben van wallen of kringen, kunnen ze die camoufleren met make-up. Omdat lang niet alle mannen make-up dragen (en goed camoufleren om wat ervaring vraagt), is een camouflagestick vaak geen optie. Alleen met een oogcrème kun je dus zorgen voor een uitgeruste blik. Mannen die lange dagen achter een beeldscherm doorbrengen, hebben sneller last van wallen en kringen. Drink je meer koffie dan water, dan tekent dat de huid onder je ogen nog eens extra. Daarbij hebben veel mannen de gewoonte in hun ogen te wrijven als ze vermoeid zijn. Geen goed idee: de dunne huid kan daar niet goed tegen!

Hoe breng ik oogcrème aan?

Oogcrème breng je aan als laatste stap van je verzorgingsroutine, zowel ’s ochtends als ’s avonds. Eerst je huid reinigen dus en vervolgens je dag- of nachtcrème aanbrengen. Daaroverheen komt je oogcrème. Alleen je zonbescherming breng je ’s morgens eventueel nog over je oogcrème aan.

1. JE MOET OOGCRÈME NIET OP JE OOGLEDEN AANBRENGEN

Oogcrème helpt wallen, donkere kringen en kraaienpootjes vermijden. Daarom is het dus niet nodig om het op je bewegend ooglid aan te brengen. Dat heeft immers helemaal geen effect. Bovendien kan de oogcrème op die manier in je ogen kruipen. Zorg er ook voor dat je de crème niet te dicht bij je onderste wimperrand aanbrengt om te vermijden dat het in contact komt met je ogen.

2. JE BRENGT OOGCRÈME AAN MET JE RINGVINGER

De huid onder je ogen is dun en gevoelig, dus is het belangrijk dat je niet te veel druk uitoefent wanneer je je oogcrème aanbrengt. Daarom doe je dat bij voorkeur met je ringvinger, daarmee zet je het minste druk. Daarnaast is het belangrijk dat je niet te agressief gaat wrijven – dat veroorzaakt rimpels! Dep de crème voorzichtig in je huid met je vingertoppen.

3. JE KAN TE VEEL OOGCRÈME AANBRENGEN

Hoe meer oogcrème, hoe effectiever, toch? Niet! Als je te veel aanbrengt, riskeer je dat de crème in je ogen kruipt en gaat irriteren. Met nog méér gezwollen ogen dan voorheen, waarvoor je het product in eerste instantie gebruikte … Neem dus telkens de hoeveelheid van 1 rijstkorrel per oog.

4. JE BEWAART OOGCRÈME HET BESTE IN DE KOELKAST

Zeker als je last hebt van gezwollen ogen in de ochtend, is het een slim idee om je oogcrème in de koelkast te bewaren. De kou helpt zwellingen te verminderen én geeft je ook meteen een welkome wake-up call als je eigenlijk nog een paar keer zou willen snoozen. Handig!

5. OOGCRÈME WERKT OOK VOOR LACHRIMPELS

Net als de huid rond je ogen is de huid rond je mondhoeken gevoeliger voor rimpels. Je kan je oogcrème dan ook gebruiken om lachrimpels te voorkomen: slim!

6. HET IS NOOIT TE VROEG (OF TE LAAT) OM MET OOGCRÈME TE BEGINNEN

Of je nu 25 of 65 bent: een goede oogverzorging heeft áltijd resultaat, ongeacht je leeftijd. Als je jong bent, helpt het om rimpels en kraaienpootjes te voorkomen, terwijl de ingrediënten in verzorgingsproducten voor onder de ogen ook helpen om de zichtbaarheid van rimpels en lijntjes te verminderen.

Onze beste oogcrèmes voor mannen op een rijtje: