background image
Contacteer ons Winkelzoeker
Nederlands
Mijn Winkelmandje
Nieuw jaar? Tijd om je make-upkwasten schoon te maken! – Beauty Center

Nieuw jaar? Tijd om je make-upkwasten schoon te maken!

Gepost op 06/01/2023 in Make-up
Reinigen make-up penselen

De feestdagen liggen achter ons… Na alle full glam make-uplooks van Kerstmis en Oud-en-Nieuw vragen je make-upkwasten en -sponsjes waarschijnlijk naar een schoonmaakbeurt. Hoe kun je ze grondig reinigen en welke producten gebruik je hiervoor het best? Wanneer je make-upkwasten er weer als nieuw uitzien, kun ook jij het jaar in stijl inzetten.

Waarom en wanneer moet ik mijn make-up kwasten schoonmaken?

Net zoals je huid dagelijks een schoonmaakbeurt krijgt, moeten ook je make-upkwasten en sponsjes regelmatig worden geschrobd. Waarom? Het gebruik van vuile borstels kan namelijk huidproblemen zoals acne veroorzaken en dat wil je voorkomen! Maak minstens één keer per week je make-up tools schoon. Alles voor een schone huid.

Hoe maak ik mijn make-upkwasten schoon?

Welke make-uptools gebruik je? Dat bepaalt welke producten je gebruikt om jouw penselen en sponsjes te reinigen en hoe je dit best doet. Je kunt natuurlijke reinigingsmethodes gebruiken, zoals: zeep, shampoo of plantaardige olie en dan afspoelen met warm water. Nog make-upremover in de kast? Ideaal! Want ook dit kun je gebruiken om make-upresten te verwijderen. Benieuwd welke cleanser voor welke tool?

Cleansers voor poedermake-upkwasten

Losse poeder-, blush-, bronzer- en oogschaduwkwasten. Gebruik een lichte reiniger zoals micellair water of een reinigingsmelk. That’s your way to go!

Het Pure Micellaire Reinigingswater van ICI PARIS XL is ideaal. Zacht, zuivert je penselen zonder te beschadigen én hoef je niet uit te spoelen. Handig toch? Ook Drunk Elephant heeft een geweldig micellair water met melkachtige textuur: de E-Rase Milki Micellair Water. Een perfecte samenstelling om make-up, onzuiverheden, vervuiling en bacteriën zacht én toch grondig te verwijderen.

Last but not least: je zoekt een reinigingsmiddel dat ook de haren van je penselen tot in de vezels verzorgt. ICI PARIS XL’s Nature Aloe Vera Cleansing Milk is dé beste keuze. Het bevat vochtinbrengende ingrediënten die jouw versleten pensen opnieuw hydrateren.

Cleansers voor creamy make-upkwasten

Creamy of vloeibare make-upkwasten voor foundation, concealer, oogschaduw… Hardnekkige reiniging vereist. De haren hebben de neiging om vloeibare make-up te absorberen en dat wil je tegengaan. Om de make-upresten van de vezel los te krijgen, gebruik je best volgende reinigingsmiddelen.

Een reinigende en schuimende zeep: de Anti-Blemish Solutions Cleansing Bar van Clinique of de Nature Zachte Plantaardige Zeep van ICI PARIS XL helpen je sowieso verder! Werkwijze: doe het schuim op je handpalm en wrijf de borstel er zachtjes in met rotterende bewegingen. Daarna afspoelen met warm water.

Het beste middel voor penselen die in vloeibare make-up zijn gedrenkte? Olie. Doe een beetje reinigingsolie zoals de DHC – Deep Cleansing Oil in je handpalm en herhaal hetzelfde ritueel als met zeep. Je borstels zijn nog nooit zo schoon geweest!

Cleansers voor make-upsponsjes

Gebruik je een BeautyBlender of een make-upsponsje? Ook deze hebben de neiging make-up te absorberen, dus onze boodschap: regelmatig schoonmaken. BeautyBlender heeft hiervoor een ruim assortiment make-upsponsreinigers. Het is aan jou om te kiezen wat het beste bij je past!

Een krachtige en diepe reiniging met de natuurlijke en veganistische BlenderCleanser Solid Lavender. Verwijder make-up en bacteriën op een efficiënte manier. Hardnekkig vuil, make-up en olie verwijderen? Start een diepe reiniging die werkt met een bijna-magnetisch geactiveerde houtskoolformule dankzij de BlenderCleanser Charcoal Cleanser, inclusief een kleine siliconen scrubmat. Voor beiden!

De vloeibare versie van de specifieke make-up sponsreiniger is de BlenderCleanser Liquid Lavender. Praktisch om de spons snel en effectief te reinigen. Een extraatje: alle BlenderCleansers zijn ook geschikt voor het reinigen van make-upkwasten.

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!Article tags: beautyblender, blenderreiniger, cleanser, kwastenreiniger, make-upkwasten, make-upsponsjes, micellair water, penseel, reiniging, reinigingsolie, sponsje, zeep