Contacteer ons Winkelzoeker
Van greasy tot fabulous volume in jouw haar! – Beauty Center

Van greasy tot fabulous volume in jouw haar!

Gepost op 14/05/2024 in Haar

Heb jij ook het idee dat je haar snel vet wordt? Geen paniek, we’ve got your back! Ontdek de geheimen achter vette haren en handige tips om je lokken weer volumineus te maken. Say goodbye to greasy hair days and hello to fabulous volume!

Wat is de oorzaak van vet haar?

Let’s start with the basics: je hoofdhuid produceert talg. Een natuurlijke olie die je haar en hoofdhuid beschermt en actief bijdraagt aan het behoud van een gezonde en gehydrateerde haardos. Het is een essentieel goedje, maar sommige mensen produceren er meer van dan anderen. Het gevolg? Het haar wordt sneller vet dan bij de gemiddelde mens. Maar er zijn ook andere oorzaken die de talgproductie beïnvloeden: hormonen, stress, voeding en genen spelen allemaal een rol bij de talg productie en kunnen leiden tot vettig haar op verschillende momenten in ons leven.

Enkele tips en tricks tegen vet haar

Vermijd constant aanraken van je haar

Hoe kun je greasy hair fixen zonder het te wassen? Wel, de eerste stap is om je lokken niet constant aan te raken. Een moeilijke zaak, vooral als het tot één van jouw gewoontes behoort. Seriously, stop it! Iedere keer je eraan zit, breng je oliën van je vingers over op je haar, waardoor het steeds vetter wordt. So, keep your hands off your hair en geef het een break!

Beperk het kammen van je haar

Kun je het maar niet laten om keer op keer door je haar te kammen? Behalve dat het natuurlijk oliën verspreidt, kan het ook schade veroorzaken. Dus, chill out, gun je haar wat rust en hou het minimaal. Ga voor een grove borstel en ontknoop voorzichtig je haar, zonder het te belasten.  

Kies voor aangepaste haarproducten

De juiste haarverzorging vinden is key. Ga voor shampoo en conditioner die speciaal ontwikkeld zijn voor vet haar. Ze bevatten ingrediënten die overtollige oliën absorberen en je haar lekker licht en luchtig houden. Skip producten die te voedend zijn, want deze kunnen je haar alleen maar vetter maken. Check onze gids om te ontdekken welke shampoo perfect matcht met jouw haartype

Stop met het dagelijks wassen van je haar

Geloof het of niet, als het op wassen aankomt, is meer niet altijd beter. Te vaak je haar wassen kan je hoofdhuid uitdrogen en zorgen voor extra olieproductie. Denk eraan dat je lichaam ook zijn eigen stoffen produceert en je niet mag overdrijven met het voeden ervan. Hou het op 2-3 wasbeurten per week zodat je je hoofdhuid de kans geeft om zijn natuurlijke balans te herstellen.

TIP: Integreer een scalpcare routine voordat je je haren wast! Maar let op welke producten je kiest: niet alles is geschikt voor vet haar.

Toch vet haar? Droogshampoo to the rescue!

Je kent het wel: je wordt ‘s ochtends wakker, hebt geen tijd om iets met je haar te doen, maar je moet er snel vandoor! Tijd voor een hair refresh! Geef je haar een welverdiende pauze tussen de wasbeurten door met een droogshampoo. Deze multitasker absorbeert niet alleen overtollige talg, maar geeft je lokken ook een instant boost van volume en textuur. Plus, met die extra textuur kun je eindeloos experimenteren met verschillende haarstijlen. Van edgy beach waves tot coole braids. Say goodbye tegen de strijd met vettig haar en hello tegen moeiteloze, on-the-go beauty! Time to embrace those fabulous hair days, everyday!

BP_1115055
BP_1190244
BP_1096967
BP_1299059
BP_1114901
BP_¬986640
BP_881255
BP¬_ 1254707
BP_ 1113704

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!