Bijgewerkt privacybeleid
5 tips om je droge huid extra te hydrateren

5 tips om je droge huid extra te hydrateren

| Beauty Basics
Sisley_droge_huid_1900x1070

Voelt je droge huid ook soms trekkerig aan? Geen zorgen, wij hebben de ideale hydratatietips voor je gevonden. Met deze 5 tips voelt ze straks weer soepel en jeugdig aan!

1/5

Start met een schone lei

Dat je een droge huid hebt, is geen reden om de reiniging over te slaan. Integendeel! Op een niet gereinigde huid kunnen moisturizers niet goed intrekken. Wel vermijd je best grondige reinigingsproducten die je huid uitdrogen en beter geschikt zijn voor vettere huidtypes. Ga bijvoorbeeld voor de Mousse Crème Nettoyante van Sisley die je huid mild reinigt en je hydrolipidelaag beschermt.

2/5

Neem een koude douche

Niets heerlijker dan een lange, stomende douche, maar is dat wel goed voor je huid? Hete douches drogen je huid uit, omdat ze de natuurlijke oliën van je huid weghalen. Draai de temperatuurknop van je douche beter naar beneden en douche met lauw water.

3/5

Kies de juiste hydratatiehelden

Gebruik elke ochtend en avond een hydraterend serum onder je dagcrème zodat die laatste nog beter in je huid trekt. Doe dit vlak na het douchen of reinigen wanneer je huid nog vochtig is. Het Hydra-Global Serum en de dagcrème Hydra-Global van Sisley zijn het ideale hydraterende beautyduo voor de droge huid! Ze hydrateren grondig op 3 niveaus voor een huid die er jong en fris uitziet.

4/5

Hydrateer nog meer

Leg twee keer per week een hydraterend masker op je gezicht om de vochtbalans van je huid te herstellen. Het masker Gel Express aux Fleurs van Sisley vermindert zichtbare tekenen van vermoeidheid, hydrateert en verstevigt de huid.

5/5

Komen eten (en drinken)!

Water, de rest komt later. Drink voldoende water (zo’n acht glazen per dag) om je huid van binnenuit te hydrateren. Eet ook voeding die rijk is aan water, zoals avocado, walnoten en olijfolie. Schrap alcohol en koffie zoveel mogelijk uit je dieet, die drogen je huid nog meer uit.