Bijgewerkt privacybeleid
De oplossing voor droge lippen in 4 snelle stappen | ICI PARIS XL

Zeg vaarwel tegen droge lippen in 4 stappen

| Beauty Basics
De oplossing voor droge lippen in 4 snelle stappen

Droge lippen worden vaak geassocieerd met koud weer, maar je kan er het hele jaar last van hebben als je je lippen niet goed verzorgt. Volg onze 4 snelle stappen om voorgoed afscheid te nemen van pijnlijke droge lippen.

Waarom krijg je droge lippen?

De huid van je lippen is een van de dunste, gevoeligste en meest blootgestelde delen van je lichaam. Daarom heeft ze extra verzorging en aandacht nodig. Schrale, gebarsten en droge lippen zijn het gevolg van overmatige droogheid. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals koud weer, allergieën voor en reacties op make-up, irritatie door huidverzorgingsproducten en ook schade door de zon.

In sommige gevallen kan je het vochtgehalte van je lippen verhogen door regelmatig een hydraterende en herstellende lippenbalsem aan te brengen, zoals Balm for Lips to Kiss van Kenzoki of de lippenbalsem Beurre de Lèvres van Biotherm. Maar, om ervoor te zorgen dat droge lippen echt tot het verleden behoren, volg je best de onderstaande 4 stappen.

lip scrub
1

Exfolieer je lippen

Bij droge lippen kan je huid ook schilferig worden en dat is een look die je natuurlijk liever vermijdt. Als je huid in deze toestand verkeert, kan het verleidelijk zijn om de schilfers van je lippen te plukken of bijten. Maar hierdoor worden je lippen juist nog droger en meer geïrriteerd. Gebruik in plaats daarvan de lipscrub van Only You of maak je eigen scrub met kokosolie en suiker. Breng dit mengsel met je vinger of een zachte tandenborstel op je lippen aan. Wrijf het zachtjes over je lippen om dode huidcellen te verwijderen en gladdere, gezonder uitziende lippen te onthullen.

clarins lip verzorging
2

Breng lippenbalsem aan

Shop je voor een nieuwe lippenbalsem, dan draait het allemaal om de formule! Zoek naar producten met natuurlijke, vochtinbrengende ingrediënten die je droge lippen onmiddellijk hydrateren. Sheaboter (of karitéboter) bijvoorbeeld, die je vindt in de Nutri-Filling Lip Balm van Filorga. Of cacao-extract dat Clarins gebruikt in hun Hydra-Essential Moisture Replenishing Lip Balm om de lippen tegen uitdroging te beschermen. Andere belangrijke ingrediënten om op te letten zijn olijfolie, bijenwas en castorzaadolie.

lip glow dior
3

Draag hydraterende lippenstift en gloss

Een balsem op je lippen voelt zalig aan, maar soms heb je een kleurtje nodig om je make-uplook compleet te maken. Als je graag elke dag lippenstift of gloss draagt, vul dan je make-upkit aan met hydraterende formules die er leuk uitzien en tegelijkertijd je droge lippen verzorgen. Addict Lip Glow van Dior accentueert niet alleen de kleur van je lippen, maar door de toegevoegde SPF ben je er zeker van dat je lippen ook beschermd worden als je buiten in de zon bent. Of kies voor een verfraaiende balsem die kleur, hydratatie en contouren in één biedt en ga nooit de deur uit zonder de Lip Care Balm van Givenchy.

la mer lip serum
4

Gebruik een nachtbehandeling

Overdag ben je vaak aan het praten, eten of drinken. Dus, zelfs als je rijkelijk lippenbalsem of een hydraterende gloss aanbrengt, hebben je lippen misschien niet altijd de kans om al de verzorgende ingrediënten op te nemen. Breng daarom ‘s avonds, voor het slapengaan, een dikkere laag lippenbalsem of vochtinbrengende crème aan. Bijvoorbeeld Lip SOS Care van Sisley, boordevol voedende oliën, of de luxueuze La Mer Lip Balm. Zo genieten je lippen van een intense hydratatie en krijgen ze de kans om te herstellen terwijl je slaapt.