Bijgewerkt privacybeleid
Dit is het verschil tussen eau de parfum en eau de toilette | ICI PARIS XL

Het verschil tussen eau de parfum en eau de toilette

| Beauty Basics
Het verschil tussen eau de parfum en eau de toilette

Op zoek naar een nieuwe geur, maar weet je niet of je nu een eau de parfum, eau de toilette of eau de cologne moet kiezen? Wij leggen je het verschil uit, zodat jij straks precies weet welke geur de jouwe wordt.

Wat is het grootste verschil tussen eau de parfum en eau de toilette?

Ga je een nieuwe geur uitzoeken? Natuurlijk is de geur zelf belangrijk – iedereen wil lekker ruiken! – maar ook of het een eau de toilette, eau de parfum of eau de cologne is. Het verschil tussen die types geur is eenvoudig: het komt allemaal neer op de concentratie van de parfumoliën. De concentratieniveaus van een geur bepalen de sterkte en de levensduur. Hoe hoger het olieniveau, hoe krachtiger de geur en hoe langer je hem na het sprayen blijft ruiken. Simpel, toch?

Eau de parfum

Ben je op zoek naar de perfecte geur om te dragen tijdens een date of je volgende nachtje stappen, voeg dan een eau de parfum aan je verlanglijstje toe. Eau de parfums ruiken heerlijk en bieden meer diepte en inhoud dan een eau de toilette of eau de cologne. Ze zijn luxueus om te dragen en hebben een concentratie van ongeveer 12-18%, dus je zou de geurnoten die op je huid blijven ongeveer 5 uur moeten ruiken. De combinatie van parfumoliën, een lange levensduur en een weelderige toets maken eau de parfums een uiterst populaire keuze.

Moet je ruiken: de nieuwe Good Girl Fantastic Pink Eau de Parfum van Carolina Herrera, een sensuele damesgeur in een originele flacon. En voor hem: de nieuwe Men Urban van INTIMACY.

Eau de toilette

Een eau de toilette is de ideale start als je net de wereld van geuren begint te verkennen of het liever subtieler houdt. Met een concentratie van ongeveer 8-12% zijn ze lichter dan een eau de parfum, maar toch kun je ongeveer 4 uur genieten van alles wat jouw geur te bieden heeft. Door het subtielere karakter is een eau de toilette perfect voor dagelijks gebruik, bijvoorbeeld voor op kantoor of zelfs voor een sollicitatiegesprek. We raden je aan om hem in je tas te stoppen, zodat je in de vroege namiddag nog wat kan verstuiven. Zo kan je van 's ochtends tot 's avonds van de geur genieten. Een ideale lichte geur voor overdag is Rose Tangerine van Chloé, een vrouwelijke geur met rozen, mandarijn en cederhout.

Tip: wil je niet op pad gaan met een parfumfles in je tas, dan kan je een beetje van je eau de toilette in de handige parfumverstuiver High Definition van Travalo doen voor een gemakkelijke touch-up onderweg!

Eau de cologne

Van de drie meest gekende soorten parfums heeft een eau de cologne de laagste concentratie, maar met een olieniveau van 2-5% blijft de geur toch nog ongeveer 2 uur op je huid achter. Hiermee is de eau de cologne een geweldige optie als je 's avonds uit gaat voor een snelle hap of een spontaan drankje met een vriend.

Veel mensen associëren het woord ‘cologne’ met mannengeuren, maar eigenlijk is dat niet het geval. Er zijn natuurlijk veel heerlijke eau de colognes gemaakt voor mannen zoals de ultrafrisse Gentleman Cologne van Givenchy. Maar ook voor vrouwen bestaan er heel wat colognes zoals Eau de Mandarine Ambrée van Hermès, een vrolijke geur met mandarijn, passievrucht en amber. In de parfumerie vind je ook heel wat uniseks geuren die je kan delen met je partner. Fijne geur voor koudere dagen: Black Cedarwood & Juniper Cologne van Jo Malone London.

Van eau fraîche tot parfum

Hoewel eau de parfum, eau de toilette en eau de cologne de drie populairste parfumsoorten zijn, zijn er nog twee opties: eentje aan elk uiteinde van de schaal. Parfum heeft de hoogste concentratie met ongeveer 22% parfumolie. Deze formule is waanzinnig krachtig. Ook al is slechts een kleine hoeveelheid op de huid nodig, de levensduur is ongelooflijk indrukwekkend! Zo bestaat er een parfum van een populaire herengeur: 1 Million Parfum van Paco Rabanne, een extravagante geur met bloemen, leder en dennenboom.

Aan de andere kant van het spectrum vind je de eau fraîche. Een vrij zeldzaam gebruikte geur die met slechts 1-3% de minste hoeveelheid aan olie bevat in vergelijking met andere geuren. Uitproberen: Man Eau Fraîche van Versace, die je meeneemt naar een mediterrane wereld met geurige houtnoten.

Dus: welk soort parfum past bij mij?

Nu je het verschil kent tussen eau de parfum, eau de toilette en eau de cologne komt het spannende gedeelte – beslissen wat het beste voor jou is! Als je een luxueuze geur wil die uren aanhoudt, dan kies je voor een eau de parfum. Probeer een eau de toilette als je een geur wil die je met het volste vertrouwen elke dag of op kantoor kan dragen. En tot slot, ga voor een eau de cologne als je snel een opkikkerend geurtje wil dat niet te overweldigend is.

Nog niet helemaal zeker? Lees eerst onze slimme tips om online de ideale geur te vinden. Of probeer dan onze Fragrance Finder om jouw perfecte match te vinden!