Contacteer ons Winkelzoeker
Clean beauty – Wat het is en hoe je het toepast – Beauty Center

Clean beauty – Wat het is en hoe je het toepast

Gepost op 25/01/2024 in Skincare

Stap binnen in de groene wereld van clean beauty. Je vindt niet alleen producten die goed zijn voor je huid, maar ook voor het milieu. Vergeet de zware chemicaliën en omarm een frisse, stralende benadering van zelfverzorging.

Wat is clean beauty?

Hoe langer hoe meer staan we stil bij onze dagelijkse routines. Welke impact hebben ze op mij? Ook voor beauty. En dus ook voor je huid. Welke producten gebruik je in je skincare én wat doen al die ingrediënten met je huid? Geen zorgen, dat is precies waar clean beauty van pas komt. Het gaat om het gebruik van kwalitatieve ingrediënten mét duidelijke informatie over waar die bestanddelen vandaan komen. Zo vermijd je alle schadelijke stoffen én wetenschappelijke studies om erachter te komen wat die ingewikkelde namen op het etiket zijn. Clean beauty biedt je helderheid én transparantie over wat je precies op je huid aanbrengt.

Clean beauty versus vegan beauty

Clean beauty draait om kwaliteit en een zorgvuldige samenstelling van ingrediënten. Deze trend is erop gericht om natuurlijke, niet-giftige formules te gebruiken die vrij zijn van schadelijke stoffen. Denk aan parabenen, sulfaten en kunstmatige geurstoffen. En het beste? No animals harmed! Aan de andere kant heeft vegan beauty een ethische benadering van zelfverzorging. Vegan beautyproducten bevatten geen dierlijke ingrediënten zoals bijenwas en collageen en liggen helemaal in lijn met de vegan lifestyle. Bovendien zijn deze producten, als extra bovenop voor onze vegan fans, niet getest op dieren.

Welke ingrediënten kan ik best vermijden?

Onze huid absorbeert de producten die we aanbrengen als een spons. Het gebruik van clean beauty kan de gevoeligheid en irritatie verminderen die vaak samengaan met synthetisch afgeleide ingrediënten. En daarbovenop is er het handig voordeel dat deze trending producten vriendelijk zijn voor het milieu. Clean beauty plaatst natuurlijke ingrediënten op de voorgrond en mijdt schadelijke stoffen zoals parabenen, sulfaten en synthetische geurstoffen.

De keuze om over te stappen naar clean beauty hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. In plaats van blindelings producten te kopen zonder naar de ingrediëntenlijst te kijken, kun je bewust gaan letten op de samenstelling ervan. Proberen waard, toch?

BP_1164629
BP_1273110
BP_817716
BP_1189292
BP_1190699
BP_1164594
BP_1089071
1159141
BP_1170635
BP_1170684

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!