Bijgewerkt privacybeleid
Milieubewust omgaan met je skincare: doe jij het al? | ICI PARIS XL

Milieubewust omgaan met je skincare: doe jij het al?

| Top Topical
Lancôme Miel en Mousse tegen achtergrond van bijenwas

Je koopt biologische voeding en draagt kleding die ecologisch is gemaakt. Maar hoe bewust ga jij om met je skincare? Wij laten je graag zien hoe je milieubewuste keuzes kunt maken. En dat is makkelijker dan je denkt!

Lief voor het milieu

Plastic afval in de oceanen, gaten in de ozonlaag en smeltende ijskappen: je hoort dagelijks berichten die aantonen dat we niet zo lief zijn voor onze planeet. Gelukkig worden steeds meer mensen zich bewust van het feit dat het anders moet. Een beter milieu begint bij jezelf. Wil jij je steentje bijdragen? Kies dan voor cosmeticaproducten die het milieu zo min mogelijk te belasten. Want: alle kleine beetjes helpen!

Eau Micellair van Biotherm
1

Kies voor grote flacons

Reinigingsproducten gebruik je elke dag, die zijn dus zo op. Kijk bij je volgende aankoop eens naar de inhoud: grotere flacons zijn niet alleen voordeliger, maar het scheelt ook in plastic. Micellair water is een slimme keuze: je hoeft maar één product te gebruiken om je make-up te verwijderen en je gezicht te reinigen. En hoe minder flesjes, hoe beter voor het milieu. Eau Micellair van Biotherm zit in een flacon van maar liefst 400 ml - die gaat lekker lang mee!

Lancôme Miel en Mousse en Filorga NCEF Supreme Multi Correction Lotion
2

Gebruik minder wattenschijfjes

Wattenschijfjes worden gemaakt van katoen. Bij de productie ervan worden niet alleen pesticiden gebruikt, maar ook bleekmiddelen om het katoen wit te krijgen. Wattenschijfjes worden niet gerecycled, dus hoe minder je er gebruikt, hoe beter voor het milieu! Het scheelt al een stuk als je kiest voor reinigers die je met je handen aanbrengt, zoals Lancôme Miel en Mousse. Ook Filorga NCEF Supreme Multi Correction Lotion kan je gewoon met je vingers aanbrengen na het reinigen om je huid voor te bereiden op je verzorging.

SisleYouth
3

Ga voor duurzaam

Als je zelf bewust omgaat met het milieu, is het fijn als je favoriete beautymerk dat ook doet. Duurzaam produceren wordt voor steeds meer merken de norm. Zo heeft Sisley een complete zonnecentrale op het dak van zijn onderzoekscentrum geplaatst. Ook streeft hij naar produceren zonder verspillen en wordt er regenwater gebruikt om de planten water te geven die voor bijvoorbeeld SisleYouth zijn gebruikt. Deze hydraterende verzorging beschermt tegen vervuiling en gaat vermoeidheid tegen.

Clinique Moisture Surge 72 Hour Auto Replenishing Hydrator
4

Neem een glazen potje

Wil je zo min mogelijk plastic afval? Dan kan je kiezen voor dagcrème in een glazen potje, zoals Clinique Moisture Surge 72 Hour Auto Replenishing Hydrator. Van deze verfrissende gelcrème heb je maar een beetje nodig om je gezicht de hele dag gehydrateerd te houden - hij gaat dus lekker lang mee. Is het potje leeg? Dan kan hij in de glasbak. Omspoelen of afwassen is niet nodig, dat kost thuis namelijk meer energie dan in de glasfabriek.

Aura mugler
5

Niet weggooien maar navullen

Wist je dat je een heleboel afval kan besparen als je je parfumfles hergebruikt? De geuren van Mugler zijn bijna allemaal navulbaar. Dat scheelt niet alleen een nieuwe glazen flacon, maar óók een plastic pompje en een kartonnen verpakking. Daarnaast hoeven al die flacons niet vervoerd te worden met vrachtwagens. Het scheelt dus meer dan je denkt! Is je Aura van Mugler leeg? Kom dan terug naar de winkel en laat hem opnieuw vullen met je favoriete geur.

Biotherm Waterlover Sunmilk SPF 30
6

Ga voor ecologisch afbreekbaar

De zeeën en oceanen worden niet alleen vervuild door plastic afval. Ook zonbeschermingsproducten laten chemische resten achter in het water. De kwetsbare koraalriffen zijn daar gevoelig voor, maar ook plankton en vissen kunnen er niet goed tegen. Gelukkig kan je ook kiezen voor zonneproducten die ecologisch afbreekbaar zijn, zoals Biotherm Waterlover Sunmilk SPF 30.