background image
Contacteer ons Winkelzoeker
Nederlands
Mijn Winkelmandje
Alles over lavendelolie in je skincare routine – Beauty Center

Alles over lavendelolie in je skincare routine

Gepost op 01/06/2022 in Skincare
Flat lay composition with lavender flowers and natural cosmetic on pink concrete background

Je hoorde ooit wel al van lavendelolie in de wereld van geneeskunde, parfums en aromatherapie. Maar dit behoort ook tot de krachtige ingrediënten voor skincare! Ontdek hier alle voordelen van deze veelzijdige olie en hoe je ze opneemt in je beautyroutine.

Wat is lavendelolie?

Lavendelolie is een essentiële olie uit de bloemen van de plant Lavandula angustifolia.

De voordelen van lavendelolie voor je huid

Lavendelolie staat bekend om haar krachtige aanpak van acne. Haar antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen werken perfect samen om bestaande puistjes te behandelen en de beschadigde zone te kalmeren.

Doordat ze ontstekingsremmend werkt, bestrijdt en verlicht ze ook de pijnlijke huid. Ook mensen met eczeem en psoriasis kunnen baat hebben bij deze olie, omdat ze jeuk en roodheid verlicht en zichtbare acnelittekens vermindert.

Lavendelolie staat er ook om bekend de verschijnselen van ouderdom tegen te gaan, omdat ze zoveel antioxidanten bevat. Dit ongelooflijke ingrediënt bestrijdt de vrije radicalen die cellen beschadigen en vroegtijdige huidveroudering veroorzaken. Zo remt ze de ontwikkeling van lijntjes en rimpels.

Hoe gebruik je lavendelolie?

Je gebruikt deze straffe olie op veel verschillende manieren. Aan jou de keuze! Om te starten kan je ze plaatselijk gebruiken door een paar druppels op een wattenschijfje aan te brengen en deze op de ontstoken huid te deppen. Geniet van extra voordelen door ze toe te voegen aan een minder krachtige, dragende olie zoals kokos- of jojoba olie zodat de lavendelolie verdunt qua textuur.

Zie je het niet zitten om lavendelolie in haar pure vorm te gebruiken? Geen nood. Je vindt het terug in tal van skincare producten, van cleansers tot moisturizers. Raadpleeg in dat geval de verpakking om te weten hoe je het product het best gebruikt.

Voor welke huidtypes is lavendelolie geschikt?

Lavendelolie kan met haar ontstekingsremmende kracht een positief effect hebben op de acnegevoelige huid

Let wel op, want jammer genoeg bevat lavendelolie ook allergische stoffen. Doe dus eerst een test op een klein stukje huid, vooral als je last hebt van een gevoelige en reactieve huid.

Hoe vaak moet ik lavendelolie gebruiken?

Als je lavendelolie goed verdraagt, gebruik je het normaal in alle veiligheid tijdens je daily skincare routine. Puur en plaatselijk of verdund in een dragende olie, aan jou de keuze! Misschien experimenteer je best voor jezelf met de frequentie, om te ontdekken wat je huid nodig heeft.

Welk plekje krijgt lavendelolie in je skincare routine?

Dit hangt volledig af van hoe je de olie gaat gebruiken. Puur of onverdund gebruik je ze het best in de laatste stap van je routine. Die volgorde bevelen we aan omdat olie door dagcremes en serums kan dringen, maar niet omgekeerd.

Onze producten met lavendelolie: