Contacteer ons Winkelzoeker
Welke eyelinerlook past bij jouw oogvorm? – Beauty Center

Welke eyelinerlook past bij jouw oogvorm?

Gepost op 14/06/2019 in Make-up

Je hoeft echt geen professionele make-up artist te zijn om een perfecte eyeliner aan te brengen. Wil jij weten welke eyelinerlook past bij jouw oogvorm? De tips van Beauty Expert Victoria helpen je verder!

Eyeliner kan je oogvorm mooier maken

Amandelvormige ogen worden al sinds de oudheid gezien als een van de zeven schoonheden. Je ogen hebben dan de vorm van een amandel: smal bij je neus en breder uitlopend naar buiten. Daarbij lopen de ooghoeken iets omhoog. Angelina Jolie is gezegend met deze ideale oogvorm, maar ook Kim Kardashian en Beyoncé hebben amandelvormige ogen.

Vandaag laat Beauty Expert Victoria je zien hoe je met eyeliner de vorm van je ogen kunt veranderen. Vind jij jouw ogen te rond? Of staan ze te ver uit elkaar? Met een slimme eyeliner fake je die felbegeerde amandelvorm!

1

Voor hangende ogen: een cat eye

Ooghoeken die een beetje naar beneden wijzen zijn vaak erfelijk. Door een strakke cate eye te maken, geef je de ooghoeken een mooie lift.

Zo doe je het: begin met je eyeliner helemaal in de binnenste ooghoek en trek een vloeiende lijn of korte streepjes langs je wimperrand. Aan de buitenkant van je oog laat je de lijn omhoog wijzen in het verlengde van de onderste wimperrand. Eindig in een subtiel puntje.

Jouw eyeliner: Lancôme Plumer Liner met een diepzwarte vilten punt voor een soepele lijn en een nauwkeurige wing.

2

Voor grote ogen: een double wing

De double wing is een nieuwe eyelinertrend die perfect past bij jouw grote ogen. De dubbele lijn maakt je ogen extra opvallend - en als je wilt kun je er zelfs twee kleuren voor gebruiken. Go crazy!

Zo doe je het: trek een strakke lijn boven je ogen en laat die uitlopen in een wing. Kies een tweede kleur om een lijntje te trekken vlak onder je ogen en laat ook die uitlopen in een wing. Zorg dat de twee puntjes elkaar niet raken!

Dit is jouw eyeliner: Urban Decay Glide On 24/7 ‘Psychedelic Sister’ in knallend paars en Diorshow On Stage Liner Waterproof ‘Matte Blue’ in een mat donkerblauw.

3

Voor uit elkaar staande ogen: focus op de binnen- en onderkant

Wanneer je ogen verder uit elkaar staan, kun je ze optisch dichter naar elkaar halen door meer nadruk te leggen op de binnenste ooghoeken. Zo verklein je de afstand.

Zo doe je het: begin met je eyeliner helemaal in de binnenste ooghoek en laat de lijn aan de buitenkant niet voorbij je wimpers komen.

Dit is jouw eyeliner: Urban Decay Born to Run Glide On 24/7 ‘Overdrive’ in catchy groen kun je ook gebruiken als oogschaduw in je binnenste ooghoek.

4

Voor ronde ogen: van smal naar breed

Heb jij ronde ogen? Breng je eyeliner dan van smal naar breed aan. Daarmee leg je de nadruk op de buitenkant van je ogen!

Zo doe je het: begin in het midden van je ooglid, aan je wimpergrens met een heel dun lijntje. Laat het naar buiten toe steeds breder worden en maak een lichte wing aan het einde.

Jouw eyeliner: Lancôme Grandiose Liner is vijf keer dunner dan andere eyeliners, daar kun je dus superfijne lijntjes mee trekken.

5

Voor amandelvormige ogen: leef je uit met kleur!

Heb jij amandelvormige ogen? Dan bof jij: jouw oogvorm kan elke look aan! Dus … leef je uit en experimenteer met kleur!

Zo doe je het: boven je wimpers, onder je wimpers, in je waterlijn, in je arcadeboog: speel lekker met lijnen en kleuren. You look stunning!

Dit is jouw eyeliner: Urban Decay Glide On 24/7 ‘Freak’ en ‘Junkie’ en ‘Loaded’ geven je een oogverblindende groene eyelinerlook!