Contacteer ons Winkelzoeker
Je wenkbrauwen shapen doe je zo – Beauty Center

Je wenkbrauwen shapen doe je zo

Gepost op 15/08/2022 in Make-up

Wil jij je looks naar the next level tillen met de perfecte wenkbrauwen? Say no more. Met make-up en de juiste technieken creëer je in een handomdraai de wenkbrauwen die perfect bij jouw gezicht en je make-up passen! Lees verder voor onze tips over het tweezen, shapen en invullen van je wenkbrauwen. 

Stap 1: Volg de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen

Jouw unieke schoonheid is er om gevierd te worden, niet om te verdoezelen! Daarom raden we aan de natuurlijke vorm van jouw wenkbrauwen te omarmen. Sommige mensen hebben rechte wenkbrauwen, terwijl ze bij anderen juist een hoge ‘arch’ hebben, bijvoorbeeld. Het natuurlijke patroon van je wenkbrauwen zal ook het meest natuurlijk bij je staan, dus laten we daarmee aan de slag gaan! 

Stap 2: Epileer met een pincetje

Zeker wanneer je vollere wenkbrauwen hebt, zou het wel eens kunnen dat er haartjes groeien waar je die eigenlijk liever niet ziet. Deze haartjes verwijder je gemakkelijk en snel met een pincet.  

Plaats je pincet verticaal vlak naast je neusbrug, aan beide kanten – waar het pincet je wenkbrauwen kruist, is het beste beginpunt voor je wenkbrauwen. Alles wat daartussen groeit in het midden kan je dus verwijderen. Deze stap herhaal je, maar plaats het pincet deze keer telkens vanaf je neusvleugel tegen je buitenste ooghoek. Zo kan je zien waar je wenkbrauwen best ‘eindigen’.  

Geen zorgen als je wenkbrauwen wat korter zijn dan deze punten – dit kunnen we later gaan invullen met make-up! 

Stap 3: Kam je wenkbrauwhaartjes met een make-upborstel

De spooliebrush, een klein spiraalvormig borsteltje, is de perfecte tool om jouw wenkbrauwen te kammen. Doe dit altijd als je make-up draagt, zelfs als je verder geen andere producten op je wenkbrauwen aanbrengt. Dit geeft je wenkbrauwen namelijk een mooie, cleane look

Plaats het borsteltje horizontaal tegen de onderkant van je wenkbrauw en kam vervolgens naar boven en naar buiten toe. Voor fluffy brows beweeg je iets meer naar boven, voor een klassieke look meer naar buiten! 

Stap 4: Precisiewerk met een wenkbrauwpotlood

Met een wenkbrauwpotlood kan je heel snel en gemakkelijk je wenkbrauwen invullen. De gouden regel daarbij is: less is more. Focus dus eerst en vooral op eventuele plekjes waar je minder haar hebt en vul deze bij. Teken daarbij met de fijne punt van je wenkbrauwpotlood subtiele streepjes die de richting van je wenkbrauwhaartjes volgen – op die manier creëer je de illusie dat dit echte haartjes zijn en oogt het eindresultaat heel natuurlijk

Het zou ook kunnen dat je wenkbrauwen wat asymmetrisch zijn, ook dat kan je oplossen met een potlood door de vormen met elkaar te matchen! Ook kan je, rekeninghoudend met de technieken uit stap 2, je wenkbrauwen laten beginnen en eindigen precies waar jij dat wilt. 

Stap 5: Hou alles op z’n plaats met wenkbrauwgel

Je wenkbrauwen zien er nu prachtig uit, maar je bent nog niet helemaal klaar. Om ervoor te zorgen dat de haartjes de hele dag op hun plaats blijven, grijp je best ook nog even naar een wenkbrauwgel

Deze breng je aan door het borsteltje op dezelfde manier door je wenkbrauwen te bewegen als in stap 3. Zeker de liefhebbers van de fluffy brow look hebben baat bij deze stap! Laat het product even opdrogen en dan ben je klaar voor je dag. 

BP_664332
BP_1107831
BP_818479