Bijgewerkt privacybeleid
De 10 geboden van een zuivere, stralende huid

De 10 geboden voor een zuivere, stralende huid

| Beauty Basics
Beautiful wet woman face with water drop. Close-up portrait on white background

Onzuiverheden of een doffe, vale of grauwe teint? Nee bedankt. We willen natuurlijk allemaal een zuivere en stralende huid. Met deze simpele regels zie je al gegarandeerd verschil. Je huid zal je dankbaar zijn!

1. Leer je huid kennen

Is jouw huid heel gevoelig of helemaal niet? Is ze droog of zelfs uitgedroogd? Dat geeft een wereld van verschil: een droge huid heeft een tekort aan vet (talg) en een uitgedroogde huid heeft een tekort aan vocht. Pas als jij weet wat je nodig hebt, kun je de juiste producten kiezen.

Kom eens langs in de parfumerie, de Beauty Experts zijn allemaal opgeleid om je met jouw beautyvragen te helpen.

2. Raak je huid niet aan

Je smartphone bevat meer bacteriën dan een wc-bril, om nog maar te zwijgen over je toetsenbord, een liftknopje, de trapleuning … Was je handen daarom voor je je gezicht reinigt, probeer overdag niet aan je huid te komen en laat onzuiverheden met rust.

Reinig ook minstens elke twee weken je make-uppenselen met een penselenreiniger, De bacteriën en achtergebleven make-up breng je anders telkens weer op je gezicht aan!

3. Verwijder je make-up voor het reinigen

Een gezichtsreiniger is niet samengesteld om je make-up aan te pakken. Verwijder daarom altijd je make-up met een specifieke make-upremover zoals Take the Day Off van Clinique voor je aan je gewone reiniging begint. Anders ben je eigenlijk achtergebleven eyeliner, concealer of foundation in je huid aan het wrijven.

4. Ga nooit naar bed met een 'vuil' gezicht

Als je van plan bent om maar één regel te volgen, laat het dan deze zijn. Niet alleen je make-up, maar ook overtollig talg, transpiratie, roet en andere stofdeeltjes bouwen zich overdag op en verstoppen je poriën. Nadat je je make-up hebt verwijderd, kan de echte reiniging beginnen. Voor het beste resultaat masseer je het product met opwaartse bewegingen in. En ook hier geldt weer: kies een reiniging die beantwoordt aan de specifieke behoeftes van jouw huid. Deze reiniging van Clarins is perfect voor de droge huid, terwijl vette huidjes bijvoorbeeld beter kiezen voor dit product.

5. Was je gezicht ook 's ochtends

Tijdens je slaap vernieuwt je huid zich en produceert extra veel talg. Ook trekken de natuurlijke olie van je haar en bacteriën in je kussensloop – waar je de hele nacht op ligt. Het laagje vet of vuil dat zich ‘s nachts op jouw huid heeft opgehoopt, verhindert andere producten zoals dagcrème en serum om in te trekken. Een sonische reinigingsborstel zoals de Mia 2 van Clarisonic is – ook in de ochtend – een goede keuze: dit is wel zes keer effectiever dan een gewone reiniging.

—leaning woman face with cotton pads. Cosmetic treatment.

6. Scrub regelmatig

Nadat je het vuil van je huid hebt gehaald, blijven er nog altijd dode huidcellen achter. Door te scrubben, bijvoorbeeld met deze favoriet van Qiriness, kom je daarvan af. Scrub ’s ochtends en je geniet de hele dag van een mooie en gezonde glans. Wanneer je één tot (maximum) twee keer in de week scrubt, geef je nieuwe huidcellen de kans om zich te tonen. Maar let op: om de scrub te laten werken, hoef je helemaal niet hard te schrobben.

7. Exfoliëren kun je leren

Je talgklieren onder controle krijgen: het is niet gemakkelijk. Een reden daarvoor is dat talgklieren zich niet op de opperhuid maar in de lederhuid bevinden. Ze zijn dus niet met een gewone reiniging of scrub te bereiken. Wat kun je dan wel doen? Zoek naar een exfoliant met het ingrediënt salicylzuur zoals deze van Clinique. Dat is een stof die vet oplost en diep doordringt in de poriën. Die is bovendien ook zeer geschikt voor de gevoelige huid.

8. Hydrateren, hydrateren, hydrateren

Hydratatie is onmisbaar voor een stralende huid. Make-up aanbrengen op een droge huid kan de huid er nog roder en schilferiger laten uitzien. En zelfs de vetste huid is soms juist aan het overcompenseren door een tekort aan vocht. Drink dus voldoende water en gebruik zowel ’s ochtends als ’s avonds een serum en crème die zijn afgestemd op jouw huid. Terwijl dit serum van Novexpert bijvoorbeeld ideaal is voor de rijpere huid, bestrijdt dit product van Clarins talg bij de onzuivere huid.

9. Neem af en toe een masker

Ondersteun de werking van je dagelijkse verzorgingsproducten door af en toe een masker te gebruiken. Voor een vette huid is een masker met klei of kool ideaal. Een gecombineerde huid heeft het meest baat bij een gelachtig masker dat balans zal brengen en een droge huid straalt weer na gebruik van een crèmig masker. Maar ook de conditie van de normale huid wordt simpelweg verbeterd na gebruik van een masker. Laat het 's nachts tijdens je slaap werken en wordt 's ochtends weer stralend en verfrist wakker.

10. Laat stress los

Tegenwoordig hebben we het allemaal druk, druk, druk. Maar het is wetenschappelijk bewezen dat stress via eczeem en psoriasis veroorzaakt, maar ook minder ernstige kwalen als roodheid, onzuiverheden en jeuk. Leer over mindfulness, volg een cursus yoga of trek je even terug in de badkamer voor een heerlijk ontspannend bad. Dan kun je meteen dat masker uit tip 9 gebruiken om zowel de oorzaak als het gevolg van een stressvol leven weg te nemen. Zo kun jij de wereld weer stralend aan!