Zoveel bloemen…
De kleinste fles No.5 eau de parfum (35 ml) – dat Coco Chanel in 1921
samenstelde en omschreef als ‘een parfum voor vrouwen met de geur van een vrouw’ – heeft een adviesprijs van € 63,50. En voor een royale flacon van 200 ml tel je al snel € 186,50 neer. Toch betaal je hier niet alleen voor de merknaam, maar ook voor het langdurige proces om dit iconische vloeibare goud te maken. Volgens The New Yorker zijn voor het kleinste flesje van dit kenmerkend parfum van het Franse modemerk namelijk maar liefst 1000 jasmijnbloemen en 12 rozen nodig.
Zo zoet als honing
Sinds de jaren ‘80 kweken Joseph Mul en zijn familie exclusief voor Chanel bloemen in het Zuid-Franse Pégomas. De soort roos die wordt gebruikt, is de Rosa centifolia. De overlappende bloemblaadjes worden vaak vergeleken met een kool en hun geur doet denken aan honing, zo zegt The New Yorker.
Een enorm karwei
Wanneer de rozen in de lente in volle bloei staan, worden 70 medewerkers ingeschakeld om ze met de hand te plukken op de boerderij van 20 hectare. Joseph Mul schat dat zijn plukkers afgelopen mei zo'n 37 ton bloemen verzamelden.
Van roze naar goud
Na de pluk gaan de rozen naar de fabriek voor een snelle extractie van de olie. Tijdens een langdurig proces verandert de roze kleur van de bloemen in bruin om uiteindelijk dit goudkleurige parfum te creëren. En dat alles om jouw neus te verwennen!
Bron: www.instyle.com
Wist je dat 1 flacon Chanel No.5 duizenden bloemen bevat?
Om één flesje Chanel No.5 te maken, zijn duizenden speciaal gekweekte bloemen nodig. En die worden met de hand geplukt! Nu snap je waarom zo’n parfum niet goedkoop is.
Zoveel bloemen…
De kleinste fles No.5 eau de parfum (35 ml) – dat Coco Chanel in 1921
samenstelde en omschreef als ‘een parfum voor vrouwen met de geur van een vrouw’ – heeft een adviesprijs van € 63,50. En voor een royale flacon van 200 ml tel je al snel € 186,50 neer. Toch betaal je hier niet alleen voor de merknaam, maar ook voor het langdurige proces om dit iconische vloeibare goud te maken. Volgens The New Yorker zijn voor het kleinste flesje van dit kenmerkend parfum van het Franse modemerk namelijk maar liefst 1000 jasmijnbloemen en 12 rozen nodig.
Zo zoet als honing
Sinds de jaren ‘80 kweken Joseph Mul en zijn familie exclusief voor Chanel bloemen in het Zuid-Franse Pégomas. De soort roos die wordt gebruikt, is de Rosa centifolia. De overlappende bloemblaadjes worden vaak vergeleken met een kool en hun geur doet denken aan honing, zo zegt The New Yorker.
Een enorm karwei
Wanneer de rozen in de lente in volle bloei staan, worden 70 medewerkers ingeschakeld om ze met de hand te plukken op de boerderij van 20 hectare. Joseph Mul schat dat zijn plukkers afgelopen mei zo'n 37 ton bloemen verzamelden.
Van roze naar goud
Na de pluk gaan de rozen naar de fabriek voor een snelle extractie van de olie. Tijdens een langdurig proces verandert de roze kleur van de bloemen in bruin om uiteindelijk dit goudkleurige parfum te creëren. En dat alles om jouw neus te verwennen!
Bron: www.instyle.com