Contacteer ons Winkelzoeker
Altijd de perfecte wing met deze eyeliners – Beauty Center

Altijd de perfecte wing met deze eyeliners

Gepost op 09/09/2022 in Make-up

Eyeliner is een finishing touch aan je oogmake-up, voor een gesofisticeerde en intense look. Je kan eyeliner ook zo dragen, zonder oogschaduw, voor een everyday make-uplook. Maar de echte uitdaging is het aanbrengen van eyeliner, wat niet altijd van de eerste keer lukt! Het creëren van de perfecte wing vraagt oefening, goede beautykennis en natuurlijk ook de juiste eyeliner. 

Hoe kies je een eyeliner?

Eyeliner kan je vinden in heel wat formules en texturen. Afhankelijk van je oogvorm en je ervaring met eyeliner aanbrengen, kun je kiezen tussen potloden, vloeibare eyeliners en vilten eyeliners. Je kan ook zwarte (of bruine, of …) oogschaduw gebruiken om het lijntje te tekenen met een eyelinerpenseel. 

Een gemakkelijke en snelle applicatie met oogpotlood

Als jouw voorkeur uitgaat naar het klassieke oogpotlood, kijk dan vooral uit naar gladde, flexibele formules, die niet té vettig zijn, om vegen of vlekken te voorkomen. Een waterproof oogpotlood, zoals het Permagel Ultra Glide Eye Pencil van Pat McGrath, is de ideale keuze voor een langdurig resultaat. Het leuke aan een oogpotlood is dat je er ook heel gemakkelijk de supertrendy reverse cat eye mee kan creëren! 

Vloeibare eyeliner voor meer precisie

Als jij het al gewend bent winged eyeliner aan te brnegen, dan zal je ongetwijfeld niet terugdeinzen voor vloeibare eyeliners. En ze zijn niet voor niets zo populair, want je kan er namelijk heel fijne en precieze lijntjes mee tekenen. Ook hier kies je weer voor een waterproof formule die lang op z’n plaats blijft. De Morphe Black Out Liquid Liner is populair omdat hij heel snel opdroogt. Perfect voor een transfer- en veegvrije applicatie

Een intensere look met een 2-in-1 formule

Kan je niet kiezen tussen oogpotlood en liquid liner? Misschien gebruik je beide producten, of combineer je ze graag? Het perfecte product voor jou is de Huda Beauty Life Liner, een 2-in-1 eyeliner met een oogpotlood aan één kant en een vloeibare variant aan de andere! Je kan ze afzonderlijk gebruiken, of ze combineren voor een customized look. 

Beautytip: begin eerst met een klassieke wing met de vloeibare eyeliner, en gebruik daarna het oogpotlood om een reverse cat eye te creëren voor een prachtige avondlook. 

Een feilloze applicatie dankzij felt tip eyeliners

Nog niet zoveel ervaring met winged eyeliner? Probeer dan eens de vilten variant! Deze eyeliners zijn de veiligste optie voor beginners. De applicator is heel wat steviger dan die van vloeibare eyeliners, maar toch voldoende flexibel, waardoor je er snel rechte en precieze lijntjes mee kan tekenen. Het voordeel van zo’n vilten applicator is dat je, afhankelijk van het effect dat je wil, gemakkelijk kan overgaan van een dun naar een dikker lijntje. Deze soort eyeliners zijn ook geliefd door beauties met hooded eyes, hangende oogleden en diepliggende ogen! We raden natuurlijk altijd aan om een waterproof eyeliner uit te kiezen, zoals de Royal Liner van Queen Tarzi. Dit product is perfect om winged liner mee te oefenen! 

Voor de echte pro’s: eyeliner met oogschaduw

Wie de techniek helemaal onder de knie heeft en van precisie houdt: je eyeliner aanbrengen met een penseel en oogschaduw kan jouw blik een unieke en glamoreuze uitstraling geven! 

Daarvoor kan je eender welk oogschaduwpalette gebruiken dat een zwarte of bruine tint bevat – of een andere kleur die jij leuk vindt! Het Mini Soft Glam palette van Anastasia Beverly Hills bevat heel wat neutrale tinten waarmee jij je eyeliner look kan personaliseren. Dit kleine paletje is ook supergemakkelijk om mee te nemen! 

Applicatietip: gebruik een penseel dat speciaal gemaakt is voor eyeliner, zoals de n17 brush uit het Pro Artist Tools gamma van BE Creative Make Up.