Bijgewerkt privacybeleid
Zo haal je álles uit je oogschaduwpalet! | ICI PARIS XL

Zo haal je álles uit je oogschaduwpalet!

| Beauty Basics
Zo haal je álles uit je oogschaduwpalet!

Gebruik jij ook altijd dezelfde kleuren uit je favoriete oogschaduwpalet? En eindig je dan met steeds dezelfde look? Dat is jammer, want je kunt zoveel kanten op met één palet! Wij laten je de leukste variaties zien.

Palet-basics

Elk oogschaduwpalet is opgebouwd uit een serie kleuren die mooi met elkaar matchen. Je kunt dus elke combinatie maken die je wilt - het kan nooit fout gaan. Het basisprincipe is als volgt:

  1. Gebruik de lichtste tinten op je hele ooglid, die vormen een mooie basis.
  2. Breng de middelste kleurtonen aan op je bewegend ooglid. Hierbij heb je de keuze uit mat of shimmer, afhankelijk van je mood.
  3. Geef je ogen diepte en definitie door de donkere kleuren aan te brengen in de buitenste ooghoek en de arcadeboog.

Nu je de basics kent, is het tijd om te gaan spelen. Breng meerdere donkere tinten aan voor een sexy smokey eye of ga all the way met de poppy kleuren. Wij laten je alvast zien wat je kunt doen met een palet met neutrals van Urban Decay en een kleurrijk palet van Queen Tarzi.

1/4

Deze looks maak je met het Naked Reloaded Palette

In het Naked Reloaded Palette van Urban Decay vind je 12 neutrale tinten. Geen knallende kleuren - maar dat betekent zeker niet dat je er alleen maar nude-looks mee kunt maken! Dankzij de fluweelzachte textuur laten alle kleuren zich makkelijk blenden. De keuze is nu aan jou: ga je voor een softe look met de matte tinten, of laat je je creativiteit de vrije loop met de spannende metallics en micro-shimmers? Wij geven je alvast wat inspiratie …

Urban Decay Naked Reloaded palet
2/4

Look 1: retro soft

In deze look speelt de kleur ‘retro’ uit het palet de hoofdrol: breng deze perzikkleurige tint aan op je bewegend ooglid en blend de kleur via je crease naar boven tot net onder je wenkbrauw. Breng de kleur ook aan vlak onder je onderste wimperrand, zodat je een soft focus effect krijgt. Met Mascara Volume Effet Faux Cils van Yves Saint Laurent maak je de look af. Een mooie, basic look die ook mannen prima kunnen dragen!

3/4

Look 2: burn statement

Voor deze look gebruik je ‘Burn’, een warme bruintint met een metallic finish. Breng de oogschaduw aan op je bewegend ooglid en blend de kleur in de crease. De buitenste ooghoeken geef je een smokey accent met de kleur ‘End Game’. Om je look extra krachtig te maken gebruik je 24/7 Glide on Eye Pencil Waterproof ‘Black Market’ als eyeliner. Zo’n glanzende smokey look is allesbehalve saai, toch?

Look burn statement
4/4

Look 3: dreamweaver smokey

Deze look is gemaakt met de micro-shimmers uit het palet. Breng eerst de lichte tint ‘Angel Fire’ aan op je bewegend ooglid. Daarna gebruik je ‘Dreamweaver’ in een ronde vorm om je hele oog heen: vanaf de crease naar boven, naar buiten en onder je oog langs. Fixeer je look met de All Nighter Pollution Protection Setting Spray zodat deze de hele dag én avond flawless blijft.

Look dreamweaver smokey
1/4

Deze looks maak je met het Royal Palette

Het Royal Palette van Queen Tarzi is gevuld met 18 spannende kleuren die de namen dragen van prinsessen en koninginnen van over de hele wereld. Misschien gebruik je in eerste instantie vooral de bruin- en groentinten uit het doosje, maar het is zonde als de andere kleuren niet gebruikt worden: we laten je graag zien dat óók die feloranje of knalblauwe oogschaduwkleuren prima draagbaar zijn!

Royal palet van Anastasia Beverly Hills
2/4

Look 1: orange on fire

Kijk eens hoe cool die combinatie van oranje en rood op je ogen is! Voor deze look breng je ‘Amalia’ aan op je bewegend ooglid en werk je de kleur uit via de crease naar boven. Op de buitenste helft van je ogen komt oogschaduw ‘Kelly’, die je schuin naar boven laat vervagen. In de binnenste ooghoeken zorgt ‘Rania’ voor een mooie sparkle. Je kunt je look afmaken met de Bella 3D Lashes van Queen Tarzi.

Look orange on fire
3/4

Look 2: green line

Hoe verschillend de tinten in dit palet ook zijn, ze matchen allemaal met elkaar. Voor deze look zijn maar liefst vier kleuren gebruikt: ‘Rania’ op het bewegend ooglid, ’Ariane’ boven de crease, ‘Selma’ in de buitenste ooghoek en als echte eyecatcher komt de groene kleur ‘Zara’ onder het oog. Door de groene tint met een vochtige kwast aan te brengen wordt hij extra intens. Je kunt de look afmaken met een zwarte Graphic Ink Eyeliner van Clarins langs de wimperrand.   

Look green line
4/4

Look 3: poppin’ blue

Heb je bruine ogen? Dan zal deze look ze extra doen poppen! Jouw bruine ogen worden namelijk extra sprekend als je blauwe oogschaduw gebruikt. Doe het bijvoorbeeld zo: breng ‘Aliya’ aan op je bewegend ooglid en vlak onder je wimperrand. ‘Sofia’ komt daarboven, tot aan het wenkbrauwbot. Met ‘Diana’ geef je de buitenste ooghoeken extra diepte. Borstel je wenkbrauwen in model en zet ze aan met de matte bruintint ‘Selma’. Met Sensual Shine Lipstick ‘Dream Chaser’ van BE Creative Make Up op je lippen heb je een look die echt smashing is!

Look poppin’ blue