Bijgewerkt privacybeleid
Hoe creëer je een winged eyeliner? 8 do’s en don’ts | ICI PARIS XL

De 8 do’s en don’ts van winged eyeliner

| Beauty Basics
Eyeliner do's and don'ts

Ziet jouw winged eyeliner er ook altijd uit alsof je hem hebt aangebracht in een rijdende bus? Of heb je je zelf nog nooit aan zo’n look gewaagd? No worries, met deze makkelijke tips lukt het je zeker!

Hoe breng je winged eyeliner aan?

Eyeliner aanbrengen: het is het meest gewilde én gevreesde kunstje uit de make-uptrukendoos. Een te dikke streep die je er laat uitzien als goth uit de jaren ’80, twee lijntjes die allesbehalve symmetrisch zijn of een hobbelige lijn die wel door je 3-jarige nichtje lijkt getekend ... Het is niet makkelijk om de perfecte winged eyeliner te tekenen. Maar met deze kan ook jij vol zelfvertrouwen aan de slag. En onthoud: practice makes perfect!

Do: een oogschaduwprimer gebruiken

Breng eerst een goede oogschaduwprimer aan op je bewegende ooglid zoals Stay Don’t Stray Oogschaduwprimer van Benefit. Die zorgt ervoor dat je eyeliner straks extra lang blijft zitten en niet gaat uitlopen gedurende de dag.

Don’t: eyeliner aanbrengen op je onderste wimperrand

Eyeliner op je onderste wimperrand doet je ogen net kleiner lijken! Breng je eyeliner dus enkel aan op je bovenste wimperrand.

Do: trek eerst een lijn in oogpotlood

Geen steady hand? Trek dan eerst een lijn in oogpotlood. Het Automatic Eye Pencil van BE Creative Make Up is ideaal: dankzij de romige textuur en altijd-scherpe punt kan je extra nauwkeurig werken. Je lijn in oogpotlood kan je nadien makkelijk overtrekken met je vloeibare eyeliner. Helemaal foolproof!

Don’t: je haasten

Snel een eyeliner aanbrengen terwijl je eigenlijk al 10 minuten te laat bent? Geen goed idee. Zeker als je een eyelinergroentje bent, is het belangrijk dat je de tijd neemt om je lijntje nauwkeurig te tekenen. Oefening baart winged eyelinerkunst!

Do: kies de juiste eyeliner

Verrassing: niet elke vloeibare eyeliner is hetzelfde. Het beste is om een exemplaar te kiezen met een ultrafijne tip, zodat je heel precies kan werken. Goede keuzes zijn bijvoorbeeld Artliner van Lancôme, Pretty Easy Liquid Eyelining Pen van Clinique en Dramatic Duo Eyeliner van BE Creative Make Up.

Don’t: je ogen straktrekken

Heb je ook de neiging om je oog strak te trekken tijdens het aanbrengen van eyeliner? Niet doen! Als je je huid vervolgens loslaat, zal die een heel andere vorm hebben dan je had verwacht ... Het is beter om de huid in ontspannen staat te laten zodat je lijn zo natuurlijk mogelijk oogt.

Do: fix fouten met concealer

Ziet je eyeliner er toch nog wat gehakkeld uit? Ga met een concealer – liefst eentje in penvorm – langs de bovenste rand van je eyelinerlijntje om kleine foutjes te camoufleren. Touche Éclat van Yves Saint Laurent is een handig hulpmiddel: dankzij de fijne kwast kan je heel makkelijk vlak langs de rand werken.

Don’t: je mascara vergeten

Een winged eyeliner zonder mascara is nooit echt af. Breng daarom een aantal laagjes mascara aan voor de impact die je wil met je eyeliner look. Ga je voor extra lengte, krul of volume? Hier vind je vast de ideale mascara voor jouw look!

 

Winged eyeliner als een pro: een stappenplan

Verleng je onderste wimperrand

1. Verleng je onderste wimperrand

Trek eerst een korte lijn vanuit je buitenste ooghoek naar de buitenkant van je wenkbrauw toe. Zo ‘verleng’ je als het ware je onderste wimperrand.

Verbind met je bovenste wimperrand

2. Verbind met je bovenste wimperrand

Vervolgens trek je een lijn van de bovenkant van de lijn die je net tekende naar het midden van je bovenste wimperrand. Opgelet: zorg dat je geen strakke driehoek creëert en maak een lichte, elegante buiging in de hoek van de lijntjes.

Maak het vloeiend

3. Maak het vloeiend

Perfectioneer de lijn nu door deze iets vloeiender te maken en trek hem ook door naar de binnenkant van je wimperrand.

Kleur binnen de lijntjes

4. Kleur binnen de lijntjes

Kleur nu de lijn volledig in met je eyeliner. Klaar!