Bijgewerkt privacybeleid
Clean beauty: met deze 5 tips verklein je je beauty footprint | ICI PARIS XL

Clean beauty: zo verklein je je beauty footprint

| Beauty Basics
zo verklein je je beauty footptint

Je bent misschien al bewust bezig met je voeding te ‘vergroenen’, maar hoe zit het met je beauty footprint? Dankzij deze 5 ‘clean beauty’-tips hou jij het ook ecologisch in de badkamer.

Je eerste stappen in clean beauty

We leven met z’n allen alsmaar bewuster: we eten meer vegetarisch, nemen onze herbruikbare groententasjes mee naar de supermarkt en hebben ons hele huis al opgeruimd met de populaire Marie Kondo-methode. Geen wonder dus, dat ook onze beautyroutine groener en groener wordt!

Natuurlijk kan je te voet of met de fiets naar je ICI PARIS XL-parfumerie gaan om je beauty footprint te verkleinen, maar wát je koopt is natuurlijk ook heel belangrijk. Investeer daarom in clean beauty: beautyproducten die lief zijn voor je huid én het milieu. Het goede nieuws: die vind je ook gewoon bij ICI PARIS XL! Laat je leiden door deze vijf tips en maak je ecologische schoenmaat meteen enkele maatjes kleiner.

1

Lees je labels

De ingrediënten van je skincare en make-up zijn als de kleine lettertjes van een contract. Die lijken misschien onschuldig, maar kunnen toch heel wat schade veroorzaken ... De belangrijkste beauty-ingrediënten die het milieu en je huid schaden en jij dus beter vermijdt, zijn parabenen, plastic microbolletjes, ftalaten, SLS (sodium lauryl sulphate of natriumdodecylsulfaat) en chemische bewaarmiddelen.

Proberen: de Nature-lijn van ICI PARIS XL bevat geen giftige ingrediënten en is daarnaast ook nog eens 100% vegan! Ga bijvoorbeeld voor de fijne Moisturizing Face Cream met gojibessen. Op zoek naar een verantwoorde zonnecrème? Waterlover Sun Milk van Biotherm is de allereerste zonnecrème met een 95% biologisch afbreekbare basisformule voor een lagere impact op het watermilieu.

2

Een vegan beautydieet

Nu veganistisch eten bijna het nieuwe normaal aan het worden is, vindt de vegan lifestyle ook zijn weg naar je beautykast. Als producten een vegan label hebben, betekent dit dat ze zijn geformuleerd zonder dierlijke producten. Zijn ze daarnaast cruelty free, wordt het pas echt mooi: dan zijn ze niet getest op dieren.

100% veganistisch: de meeste producten van BE Creative Make Up, zoals de penselen of Skin Genius Fusion Foundation. Ook Urban Decay heeft heel wat vegan make-up in het assortiment, denk maar aan de populaire Heavy Metal Glitter Eyeliner.

3

Minder beautykilometers

Skincare en make-up die in Azië geproduceerd worden, leggen heel wat vervuilende kilometers af voordat ze onze badkamer bereiken. Denk er daarom ook eens aan om beautyproducten te kiezen die in de buurt worden geproduceerd om je beauty footprint zo klein mogelijk te houden.

Tip: de fijne producten van Nature by ICI PARIS XL worden voor 100% in Frankrijk gemaakt! Probeer de Gentle Botanical Soap en de Facial Exfoliating Paste eens uit. Die zijn niet alleen goed voor het milieu en je huid, maar staan ook extra mooi op je wastafel!

4

Plastic, not so fantastic

Wat er in je skincare- en make-upproducten zit, is voor het milieu net zo belangrijk als waarin het zit. Kies daarom voor ecologisch verantwoorde en gerecycleerde verpakkingen die lief zijn voor het milieu.

Hebben: de populaire producten van Origins, zoals het Plantscription Anti-Aging Power Serum, zijn gemaakt met 50% gerecycleerd materiaal afkomstig van consumentenafval. Meer nog: Origins steunt herbebossingsprojecten en heeft wereldwijd al meer dan 820.000 bomen geplant!

5

Doe mij maar een refill, alsjeblieft!

Je beauty-afvalberg verkleinen? Dat kan je door in plaats van elke keer een nieuw product – en dus ook nieuwe verpakking – een refill van je favoriete skincare- of make-upproduct te kiezen. Pssst: lees ook hoe je minder van je beautyproducten verspilt!

Favoriete refills: 3-Step Facial Soap Mild Refill van Clinique, Encre de Peau Nomade Cusion Foundation Refill van Yves Saint Laurent en Rouge G Lipstick Refill van Guerlain.