Bijgewerkt privacybeleid
6 tips om een hele dag goed te ruiken met deodorant

Zo ruik je gegarandeerd lekker – de hele dag lang!

| Beauty Basics
Happy woman using deodorant on underarm

Op warme dagen, bij het sporten of tijdens een date bedanken we de uitvinder van de deodorant. Maar let op: alleen als je deze deo-fouten vermijdt, weet je zeker dat je fris blijft ruiken!

Eerst maar even dit: eigenlijk heeft transpiratie geen geur. Pas wanneer de bacteriën die nature op je huid aanwezig zijn de transpiratie afbreken, ontstaat die typische transpiratiegeur.

1

Fout: de verkeerde deo kiezen

Voor een gewone dag is een deodorant meestal voldoende. Die pakt de bacteriën aan en voorkomt zo dat je minder fris gaat ruiken. Maar tijdens het sporten, bij een spannende werkbespreking of op de dansvloer kies je beter een anti-transpirant (ook wel anti-perspirant genoemd). Die bevat aluminiumzouten die het transpireren zelf verminderen. Zo blijf je dus droger én frisser.

Helena Rubinstein Nudit Anti-Perspirant werkt 48 uur effectief tegen transpiratie.

2

Fout: je deo te snel aanbrengen

Je deo breng je best niet aan vlak nadat je uit de douche stapt. Wanneer je huid nog vochtig is, wordt de deo niet goed opgenomen. Bovendien zijn de poriën van je huid nog geopend en kan je deodorant gaan prikken. Wacht dus liever een kwartiertje tot je oksels helemaal droog zijn.

Shiseido Deodorant Natural Spray droogt snel en voelt verfrissend aan.

3

Fout: te zuinig zijn met deo

Zweetklieren zitten niet alleen in het kuiltje van je oksels, maar ook in de huid eromheen. Zorg dus dat je voldoende deo aanbrengt in het hele gebied, zodat je alle klieren bereikt. Dat mag best een wat dikkere laag zijn. Transpireer je veel, dan is een roller makkelijker om een laag aan te brengen.

Lancôme Bocage Roll-On Deodorant is alcoholvrij – je kunt hem dus zonder problemen direct na het ontharen gebruiken.

4

Fout: deo op het verkeerde moment opdoen

Wist je dat je je deo beter ’s avonds in plaats van ’s ochtends kunt aanbrengen? Tijdens je slaap zijn je zweetklieren minder actief en heeft je deo dus de tijd om goed in te trekken. Zo profiteer je de volgende dag optimaal van de werking en blijf je fris.

Biotherm Deo Pure Sensitive Cream houdt je 24 uur lang droog én verzorgt je huid.

5

Fout: je oksels niet ontharen

Voor veel vrouwen (en mannen) zijn behaarde oksels een absolute no go. Het is dan ook slim om je oksels te ontharen. Hoe minder haartjes, hoe minder plaats bacteriën hebben om zich te nestelen. En hoe frisser jij blijft!

Braun Silk-épil 7 heeft 40 pincetjes met Close Grip-technologie die zelfs de kortste haartjes verwijderen.

6

Fout: deo over deo aanbrengen

Deo breng je best niet in laagjes aan. Zodra je eenmaal hebt getranspireerd en de bacteriën met de afbraak zijn begonnen, kun je dat proces niet terugdraaien. Even bijsmeren of –spuiten, heeft dus weinig zin. Wat dan wel? Simpel: je oksels wassen, goed laten drogen en dan een nieuw laagje aanbrengen op een schone huid.

Clarins Eau Ressourcante Deodorant zorgt de hele dag lang voor een fris gevoel.