Contacteer ons Winkelzoeker
Daarom moeten mannen echte mannenproducten gebruiken – Beauty Center

Daarom moeten mannen echte mannenproducten gebruiken

Gepost op 12/05/2017 in Mannen
young caucasian man applying eye cream on face. Horizontal shape, front view, head and shoulders

Echte mannen smeren en verzorgen even goed als vrouwen, maar gebruiken best producten die aangepast zijn aan hún huid. En dit is waarom!

1

Mannen hebben een dikkere huid

Dikke crèmes zijn voorbehouden voor de droge vrouwenhuid, want ze trekken sowieso moeilijker in een vettere mannenhuid in. Voeg daar nog een baard aan toe en die crème staat garant voor heel wat smeerfrustraties in de badkamer. Zéker baardmannen kiezen daarom best voor een lotionachtige formule die makkelijk intrekt. Aquapower Homme Ultra Hydratant van Biotherm bijvoorbeeld, een vederlichte, baardhaarveilige formule die de huiddorst lest en de huid beschermt tegen externe aanvallen.

2

Mannen krijgen minder snel rimpels

Een mannenhuid is 20% dikker en bevat meer collageen en elastine dan die van een vrouw, waardoor rimpels zich minder snel vormen. Een vrouwenhuid veroudert maar liefst 15 jaar vroeger! Maar het feit dat je dat vaak niet ziet in de praktijk, is te wijten aan de grondigere huidverzorging en betere zonbescherming van de dames. Mannen die een jonger uitziende huid wel zien zitten, investeren daarom het best in een dagverzorging mét SPF tegen de zon – ook in de herfst en winter! For Men SPF21 Moisturizer van Clinique kalmeert en verbetert de conditie van de huid, met bescherming tegen de zon. Geschikt voor alle huidtypes. 

3

Mannen hebben een ruwere huid

Mannen scrubben hun huid allicht beter dan ze zelf denken, want scheren geeft hun huid al een eerste exfoliatiebeurt. Maar omdat de mannenhuid vetter en grover is dan die van de vrouw, volstaat die schrobbeurt door het scheermes niet en mag hij dagelijks scrubben. Men Deep Cleansing Scrub van Shiseido is een intensieve scrub die ruwheid van de huid verzacht, mee-eters en dode huidcellen verwijdert. Geeft de doffe huid een frisse uitstraling.

4

Mannen hebben een vettere huid

De vettere mannenhuid is vooral gebaat met een dieet van producten met ‘uitdrogende’ ingrediënten zoals houtskool, klei en kaoline. Die tackelen talg als de beste, zuiveren grote poriën uit en maken zelfs de vetste huid mooi mat. Af en toe een diep reinigend maskertje is voor een mannenhuid helemaal geen overbodige luxe. City Block Purifying Charcoal Clay Mask van Clinique werkt als een stofzuiger voor gifstoffen, vuil en overtollig talg met een gezonde en matte finish.