Bijgewerkt privacybeleid
Anti-aging: wat werkt écht?

Anti-aging: wat werkt écht?

| Beauty Basics
Ingredient_1900x1070

Je huid zo lang mogelijk in topconditie houden, dat is de missie om rimpels en lijntjes tegen te gaan. Maar welke ingrediënten maken nu écht het verschil? Lees mee, en krijg de huid van je dromen!

SPF

Voorkomen is beter dan genezen! Ga daarom nooit ofte nooit zonder zonnescherming de deur uit. Ook niet wanneer het bewolkt is. Zonneschade is de nummer één boosdoener bij huidveroudering, dus bescherm jezelf zo optimaal mogelijk. Smeer ook meer dan je denkt nodig te hebben, en met een zo hoog mogelijke factor. En heb je echt geen zin in een apart zonneproduct? Kies dan voor een dagcrème met SPF.

Onze aanraders: Pep Start Hydrorush Spf Moisturizer van Clinique en UV + Spf 50 Day Screen van Clarins.

Vitamine C

Onze huid krijgt dagelijks te maken met vrije radicalen. Dat zijn aggressieve deeltjes die de oorzaak zijn van een onregelmatige huidtextuur, fijne lijntjes en diepe rimpels. Om deze deeltjes onschadelijk te maken heb je een antioxidant nodig, zoals vitamine C. Deze vitamine zorgt voor een heldere huid en werkt preventief tegen houdveroudering. Ga voor een product dat je aan je dagcrème kan toevoegen zoals het Booster Serum Vitamin C van Novexpert, en zet in op je oogcontouren met de Lightful C Vibrancy Eye Cream van M.A.C.

Retinol

Retinol is de beste vriend van je huid. Deze krachtige alleskunner, wereldwijd voorgeschreven door dermatologen, stimuleert de celvernieuwing, boost je collageen, vermindert pigmentatie én fijne lijntjes. Een musthave! Introduceer dit ingrediënt wel langzaam in je verzorgingsroutine: in het begin kan er wat irritatie optreden. Maar geduld wordt beloond! Een waar mirakel is het Pure Retinol Express Smoothing Eye Mask van Shiseido. En voor de dames met weinig tijd zijn er de superhandige Miraculous Anti-Aging Retinoid Pads van philosophy.

AHA en BHA

Alpha en beta hydroxyzuren zoals salicylzuur, melkzuur en glycolzuur zorgen op een milde manier voor een snellere celvernieuwing. Ze maken komaf met dode huidcellen die je poriën blokkeren, en laten je producten beter in de huid dringen. Grove poriën en fijne lijntjes verdwijnen als sneeuw voor de zon, en binnen enkele weken zal die healthy glow de jouwe zijn! Je vind deze ‘acids’ in verschillende versies. Zo zijn er crèmes zoals de Sleep&Peel Herstellende Nachtcrème van Filorga, of een booster die je in een kuur van 4 weken gebruikt, zoals de Pure Actives Glycolid Acid van Collistar.