Bijgewerkt privacybeleid
5 Zelfbruiner tips: zo krijg je een zonnig kleurtje in de winter | ICI PARIS XL

5 Tips voor een zonnig kleurtje in de winter

| Beauty Basics
5 Tips voor zelfbruiner: zo krijg je een zonnig kleurtje in de winter

Ook in de winter wil je graag een gezond kleurtje op je gezicht. Dat ziet er nét wat fijner uit, toch? Daarom geven we de beste tips voor jouw winterbruin: een zonnig tintje zonder zon.

Speciale zelfbruiner voor je gezicht?

Zelfbruiners bevatten een stof (DHA) die de bovenste laag huidcellen verkleurt. Zodra je DHA aanbrengt begint het verkleuringsproces en duurt het een paar uur voordat de stof is uitgewerkt en je het uiteindelijke resultaat ziet. Geen zorgen dus als je direct na het aanbrengen nog geen verschil ziet: dat duurt even!

Omdat de huid van je gezicht dunner is dan die van je lichaam, is het beter om een speciale selftanner voor je gezicht te kiezen. Zelfbruiners voor het lichaam werken wat intenser en daarmee krijg je een minder mooi resultaat op je gezicht. Twijfel je nog? Bedenk dan dat bij een gebruinde huid pigmentvlekken, kringen en wallen veel minder opvallen. Dus: go for it!

Buff and Wash Facial Gel With Botanical Extracts van Sisley
1

EERST EXFOLIËREN

De werkzame stof in zelfbruiner gaat een reactie aan met de bovenste laag van je huid. Hoe gladder die is, hoe mooier het resultaat! Daarom is het slim om je gezicht eerst te exfoliëren. Zo haal je de overtollige dode huidcellen weg die anders voor een onregelmatige verkleuring kunnen zorgen. Exfoliëren doe je bij voorkeur op de dag voor je de selftan aanbrengt, zodat je huid weer tot rust kan komen.

Buff and Wash Facial Gel With Botanical Extracts van Sisley is de perfecte voorbereiding voor je selftanner.

Aqua Hydraterende Crème van ICI PARIS XL
2

GOED HYDRATEREN

In de winter heb je vaak sneller last van een droge huid of ruwe, schrale plekjes op je gezicht. Op die droge plekjes ‘pakt’ je zelfbruiner beter, waardoor er eventueel vlekjes kunnen ontstaan. Om dat te voorkomen breng je eerst een moisturizer aan op je gezicht en laat die intrekken. Zo is je huid goed gehydrateerd en leg je de basis voor een egaal resultaat.

Aqua Hydraterende Crème van ICI PARIS XL is fluweelzacht en geschikt voor de normale tot droge huid.

Magic Drops van Collistar
3

ZO BRENG JE ZELFBRUINER AAN

Zet geen stipjes op je gezicht zoals je met foundation zou doen. Zodra je de zelfbruiner aanbrengt begint het verkleuringsproces en zo loop je kans dat je straks die stippen blijft zien … Verdeel dus een beetje zelfbruiner over je vingers en breng het aan zoals je dat met je moisturizer doet. Werk vanaf het midden van je gezicht naar de zijkanten en sla geen plekje over. Boven je lip pakt de kleur vaak wat beter. Daar ga je dus alleen lichtjes overheen.

Magic Drops van Collistar is vloeibaar en dus heel makkelijk aan te brengen. De kleur ontwikkelt zich al in een uur.

Sun 365 Self Tan van Lancaster
4

WENKBRAUWEN SCHOONMAKEN

Zelfbruiner reageert niet alleen op je huid maar óók op je haar. In je wenkbrauwen en je haargrens kan dat een vreemd resultaat geven. Werk daar bij het aanbrengen dus zorgvuldig omheen. Meteen na het aanbrengen ga je met een wattenschijfje over je wenkbrauwen, om eventuele spoortjes zelfbruiner weg te halen. Je kunt ook een laagje vaseline aanbrengen op je wenkbrauwen om te voorkomen dat ze verkleuren.

Sun 365 Self Tan van Lancaster heeft een licht tintje: je ziet dus precies waar je hem hebt aangebracht. Handig!

Radiance Plus Made-to-Measure Self Tan van Clarins
5

BLIJVEN HYDRATEREN

Wat een verschil hè, zo’n kleurtje op je gezicht! Omdat je huid zichzelf voortdurend vernieuwt, zal de kleur na drie tot zeven dagen vervagen. Gebruik nu geen scrubs of exfoliërende producten, want die halen de gebruinde huidcellen weg. Wat je wél kunt doen om de kleur langer mooi te houden, is je huid goed hydrateren. Als je wilt kun je na drie dagen opnieuw een zelfbruiner gebruiken. Zo behoud je de hele winter die zonnige kleur.

Radiance Plus Made-to-Measure Self Tan van Clarins meng je met je moisturizer. Zo heb je én hydratatie én selftan tegelijk!