Bijgewerkt privacybeleid
Koreaanse skincare: een routine voor een perfecte huid | ICI PARIS XL

Trending! De Koreaanse skincare routine

| Beauty Basics
Trending! De Koreaanse skincare routine

Ze zeggen dat al het goede van ver komt en dat is in het geval van deze Koreaanse skincare-routine zeker het geval. In 10 stappen ga jij naar een gezonde, stralende en flawless huid!

Beauty workout

Less is more gaat niet op in Korea. Niet alleen staan ze bekend om hun revolutionaire beautyproducten met over the top verpakkingen, maar ook om hun 10(!)-stappen skincare routine. Een superstralende glass skin is in Korea meer regel dan uitzondering. Niet gek met de no-make-up make-uplook als populairste beauty look. Het vergt even wat discipline, maar met een perfect skin als eindresultaat is deze 10-stappen skincare routine zeker de moeite waard!

1

Oil cleanser

De skincare-routine begint uiteraard met het schoonmaken van de huid. Je start met een olie cleanser, deze verwijdert make-up en het vuil dat zich op de huid verzameld heeft. De Black Cleansing Oil van Erborian verwijdert zelfs waterproof make-up en zonnebrand als sneeuw voor de zon!

2

Water cleanser

Nu je make-up eraf is, kun je de huid nog beter reinigen. Double cleansing it is! Een cleanser op waterbasis reinigt de diepere laag van de huid. Het Cleansing Micellar Water van Kenzoki breng je aan op een wattenschijfje om vervolgens de huid met zachte, ronddraaiende bewegingen schoon te maken. Een plensje lauwwarm water in het gezicht en je kunt door naar stap 3.

3

Exfoliator (2x per week)

Voor een stralende en gladde huid is het verwijderen van dode huidcellen een belangrijke stap. Een exfoliant doet dit op een milde manier en zorgt er daarnaast voor dat je andere skincare een nog betere werking heeft. De Clarins One Step Gentle Exfoliating Cleanser bevat verfrissende sinaasappelextracten en maakt de huid schoon zonder deze te beschadigen.

4

Toner

Breng de huid weer in balans met een vochtinbrengende toner. Een toner zorgt er, net als de exfoliant, voor dat je huid de andere skincare beter absorbeert. Waar je de exfoliant beter niet vaker dan 2x in de week kunt gebruiken, kan een toner elke dag. De Intral Toner with Chamomile van Darphin bevat kalmerende kamille en meidoorn die de huid verfrissen en verzachten.

5

Essence

Tussen de toner en het serum zit een product dat daar qua consistentie ook precies tussen valt. Een essence is een lichte formule met hydraterende, anti-aging of huidverbeterende eigenschappen, die je in de huid dept. Bijvoorbeeld NCEF-Essence Supreme Multi-Correction Lotion van Filorga, deze hydrateert diep en werkt tegen de effecten van vervuiling.

6

Serum

We hadden het al verklapt, stap 6 is het aanbrengen van een serum. Een serum is een powerbooster voor je huid die vaak specifieke huidproblemen aanpakt, zoals acne, pigmentvlekjes of fijne lijntjes. Kies een serum dat past bij jouw huid, bijvoorbeeld het Bamboo Matifiant Serum van Erborian. Dit serum helpt de huid voller te maken en de weerstand ervan te versterken.

7

Sheet mask (2x per week)

Hét beautyproduct uit Korea dat inmiddels ook is overgewaaid naar Europa: het sheetmask. Het voordeel van een sheetmask is dat je huid de voedingsstoffen volledig op kan nemen, door het langdurige contact met je gezicht. Laat het Erborian Bamboo Shot Mask 15 minuutjes zitten en klop na verwijderen het overtollige serum zachtjes in de huid. Een stralende huid én gelijk een goed excuus om je ogen eventjes dicht te doen …

8

Oogcrème

De huid rond je ogen is extra kwetsbaar en hier ontstaan dan ook sneller fijne lijntjes. Een specifieke oogverzorging is dan ook zeker een must, daarom stap 8: de oogcrème! De Time-Filler Eye Crème van Filorga vervaagt de tekenen van huidveroudering, vermindert wallen en maakt de wimpers voller!

9

Moisturizer

Onmisbaar: een hydraterende moisturizer. De Erborian Ginseng Infusion Crème de Jour met traditionele kruiden uit Korea laat de huid stralen en verstevigen. Doe jij de Koreaanse skincare routine ‘s avonds? Dan is dit je laatste stap. Alleen gebruik je in plaats van een dagcrème een super hydraterende nachtcrème zoals Plantscription Overnight Moisturizer van Origins en jij kunt je bed in om morgen met een porseleinen huidje wakker te worden.

10

SPF

Last but definitely not least: zonnebescherming! Welke dag of maand het ook is, bescherm je huid altijd tegen de schadelijke invloeden van de zon. Yes, ook in de winter. Breng een product met SPF aan over je moisturizer of kies voor een 2-in-1-optie, zoals de moisturizer van philosophy, Renewed Hope in A Jar die SPF 25 bevat.

Nu je bekend bent met alle 10 de stappen, is het alleen nog een kwestie van volhouden. Die droom van dat porseleinen huidje wordt dan langzaamaan werkelijkheid. You got this!