Charity - SOS Kinderdorpen

De steun van ICI PARIS XL aan SOS Kinderdorpen is een mooi verhaal dat in 2008 begon met het Kinshasa-project. Elk jaar opnieuw verzamelen we fondsen met de verkoop van schattige knuffels in onze winkels. Zo hebben we intussen al 254.000 euro opgehaald. Dit bedrag wordt volledig geïnvesteerd in de bouw van het dorp in Kinshasa. Wat wordt er precies gerealiseerd? We hebben een van de 15 huizen van het dorp gefinancierd en een belangrijke bijdrage geleverd aan de bouw van het medisch centrum. Dit centrum zal gebruikt worden voor raadplegingen (10.000 per jaar) en voor preventie-acties voor de hele plaatselijke gemeenschap.

Na zoveel jaren een bouwwerf te zijn geweest, is het Kinshasa Kinderdorp eindelijk een feit. De realisatie van zo’n project was echt een uitdaging. De officiële inhuldiging op 20 mei was dan ook voor iedereen een gebeurtenis om naar uit te kijken: de kinderen, de ouders, de leden van SOS Kinderdorpen, de autoriteiten, de officiële delegaties, de pers en de belangrijkste schenkers. ICI PARIS XL kon dus niet ontbreken op dit grote feest.
Christine en ik kregen de eer om ons bedrijf te vertegenwoordigen, en daarmee ook onze medewerkers en onze klanten. Mijn eerste indruk toen ik er aankwam, was de omvang van het dorp. Het is gebouwd op een terrein van vijf hectaren en het kan zo’n 150 kinderen ontvangen. Er zijn twee scholen en een kindertuin; alles is goed voorzien, degelijk gestructureerd en georganiseerd. Ik ben echt onder de indruk van de kwaliteit van de afwerking. De huizen en de andere gebouwen zijn stevig gebouwd, met duurzaam materiaal. Elk huis is goed uitgerust en biedt voldoende comfort aan kinderen en ouders. Hier zie je echt het resultaat van al het werk en de doeltreffendheid van de organisatie SOS Kinderdorpen.

Manu Servenay
Directeur ICI PARIS XL België