banner cartier

4 VRAGEN AAN MATHILDE LAURENT

Mathilde Laurent

Wat is uw rol als huisparfumeur?

Mathilde Laurent : Het is mijn verantwoordelijkheid om de Cartier parfumerie naar het excellente niveau van het Huis te tillen, door ervoor te zorgen dat de knowhow en de formules perfect beheerst worden. Mijn rol bestaat er vooral in om de creatieve, baanbrekende stijl van het Huis Cartier over te brengen.

Hoe moet de Cartier stijl in een parfum beschreven worden?

M. L. : Eerst en vooral als gedurfd. Een Cartier parfum moet trouw zijn aan de pioniersgeest van het Huis en de vaak te vast omlijnde parfumwereld van vandaag omverwerpen.
De Cartier stijl staat ook voor de kunst van excessen en detailwerk. De Cartierparfums worden tegenwoordig ontworpen rond een centraal akkoord dat zeer zuiver is en tot een statig niveau verheven wordt.

Inspiration

Hoe ontwerpt u een parfum ?

M. L. : Een parfum start altijd met een idee. Dat idee is bij aanvang vooral een idee in mijn hoofd. Dat moet dan overgebracht worden in een flacon opdat iedereen eraan kan ruiken.

Wat inspireert u?

M. L. : Mijn inspiraties zijn zeer divers, ze kunnen zowel literair zijn als visueel. Zo haal ik mijn inspiratie bijvoorbeeld vaak uit de fotografie. Inspiraties kunnen ook gebaseerd zijn op smaken want er is een echt verband tussen geur en smaak.

IN HET KANTOOR VAN MATHILDE LAURENT

HET UNIVERSUM VAN MATHILDE LAURENT