Bijgewerkt privacybeleid
In the spotlight: beautyiconen en hun legendarische looks | ICI PARIS XL

Wie is jouw favoriete beautyicoon? Kopieer haar look!

| Trending Now
legendarische beautyiconen en hun kenmerkende looks

’s Werelds grootste beautyiconen van vroeger tot nu, zoals Audrey Hepburn, Twiggy en Kate Moss, hebben met hun legendarische make-uplooks heel wat beautytrends op de kaart gezet. Zo kopieer je de look van jouw favoriete icoon!

Van cat eyes tot flawless skin

Elk decennium stond er wel een ander beautyicoon in de spotlights met een kenmerkende make-uplook. Denk maar aan Marilyn Monroe met haar klassieke rode lippen of de iconische cat eyes van Brigitte Bardot. En ook nu laten we ons graag inspireren door stijliconen zoals Kim Kardashian of Gigi Hadid. Ze hebben allemaal een signature look waarmee ze wereldwijde make-uptrends hebben gecreëerd. Ontdek het hieronder en copy the look!

1/10

Marilyn Monroe (1926)

Ze is een legende en een van de grootste beautyiconen ooit: Marilyn Monroe met haar tijdloze volle rode lippen en kenmerkend moedervlekje. Hoe krijg je nu die Monroe look? Geef je wimpers een laagje mascara voor een wakkere blik en maak je huid egaal met foundation. Je lippen krijgen de meeste aandacht: maak je mond optisch voller met lipliner in een tint donkerder dan je lippenstift. Vul daarna je lippen in met felrode lipstick en breng glanzende lipgloss aan voor extra volume. Wil je echt all the way gaan? Fake dan Monroe’s iconisch moedervlekje met een bruin oogpotlood.

Marilyn Monroe
2/10

Audrey Hepburn (1929)

Brows on fleek, zouden we nu zeggen over de volle wenkbrauwen van Audrey Hepburn. De actrice viel vooral op door haar klassieke look met donkere wenkbrauwen en katachtig opgemaakte ogen: winged eyeliner en volle, lange wimpers. Creëer de look zelf door je wenkbrauwen aan te zetten met poeder voor extra volume en fixeer met een wenkbrauwgel. Breng met eyeliner een strakke lijn aan op je ooglid boven je wimperrand en gebruik false lashes voor die gewilde grote Audrey-eyes.

Audrey Hepburn
3/10

Grace Kelly (1929)

Ze was actrice, prinses en een natural beauty. De make-up stijl van Grace Kelly was tijdloos, minimal en jong. Met een subtiele blush op haar wangen, peach kleurige óf rode lippen en netjes geborstelde wenkbrauwen kan prinses Grace van Monaco niet ontbreken als beautyicoon. Wil je dezelfde frisse blik? Breng dan twee kleuren blush aan: een donkerdere koele teint onder je jukbeenderen en een roze kleur op de appels van je wangen.

Grace Kelly
Brigitte Bardot
5/10

Twiggy (1949)

Grote poppenogen en lange volle wimpers, that’s Twiggy! Het model uit de jaren zestig droeg bijna geen make-up, behalve op haar ogen. Voor de Twiggy look breng je een donkere oogschaduw aan in de crease van je oog. Blend de oogschaduw van binnen naar buiten. Op je bewegend ooglid kan je heel lichte oogschaduw aanbrengen. Met eyeliner trek je een rechte lijn langs je bovenste wimperrand naar de buitenkant toe. Vervolgens gebruik je meerdere lagen volume mascara op je wimpers, of cheat met nepwimpers.

Twiggy
6/10

Brooke Shields (1965)

Denk je aan Brooke Shields, dan denk je aan haar wenkbrauwen. Ze is de grootste brow queen aller tijden. Haar iconische wenkbrauwen zijn vol, borstelig en lijken zelfs nooit geëpileerd te zijn. Laat voor deze look je wenkbrauwen zoveel mogelijk natuurlijk groeien en breng er alleen een mooie, natuurlijke vorm in aan. Gebruik bijvoorbeeld de Pro Wenkbrauwkit van Clarins om je wenkbrauwen de shapen: borstel je wenkbrauwen licht omhoog en fixeer met wenkbrauwgel. Kleur ten slotte je wenkbrauwen in met een poeder voor vollere brows.

Brooke Shields
7/10

Julia Roberts (1967)

Met haar volle bos haar, mooie lippen en opvallende lach kan je al niet om actrice Julia Roberts heen, maar zie je ook die glowy sunkissed skin? Een goede highlighter does the trick! Gebruik het op je jukbeenderen, onder je wenkbrauwen en op de bovenkant van je neus voor een glowy skin. Een gebruinde teint tover je op je huid met bronzer op je voorhoofd, slapen, kin en neus.

Julia Roberts
8/10

Naomi Campbell (1970)

Topmodel Naomi Campbell kan met haar eindeloos lange benen, iconische catwalk loopje en no make-up make-uplook niet in het lijstje van beautyiconen ontbreken. Om deze look te kopiëren, breng je eerst een foundation aan voor een egale basis en werk je die subtiel af met bronzer en highlighter. Zet je ogen aan met mascara en een subtiele eyeliner wing. Dé tip van Naomi herself: voor een open blik stip je de binnenste hoek van je ogen aan met een lichte oogschaduw. Maak je look af met matte lipstick in een natuurlijk roze teint.

Naomi Campbell
9/10

Kate Moss (1974)

Kenmerkend voor Kate Moss zijn natuurlijk haar jukbeenderen, cat eyes en sproeten. Voor die opvallende cheekbones breng je bronzer aan onder je jukbeenderen in een paar tinten donkerder dan je huidskleur. Werk af met een highlighter die je op je jukbeenderen aanbrengt met je vingertoppen voor een zachte glans. Sproetjes op je neus en wangen kun je faken door kleine stipjes te zetten met een bruin oogpotlood. De iconische cat eyes maak je met zwart oogpotlood dat je een klein beetje vervaagt voor een zwoelere look. Een laag mascara en geborstelde wenkbrauwen maken je Kate Moss look af!

Kate Moss
10/10

Kim Kardashian (1980)

Kim Kardashian is de queen van contouren. Ze ziet er altijd flawless uit met haar licht glanzende foundation en gedefinieerde jukbeenderen. Voor deze look breng je een donkerdere teint bronzer aan op de haargrens op je voorhoofd, onder je jukbeenderen en op je kaaklijn. Een lichtere kleur poeder breng je aan op je voorhoofd, onder je ogen en onder je jukbeenderen. Je Kim K look is pas on point met verleidelijke smokey eyes en nude lippen.

Kim Kardashian