Bijgewerkt privacybeleid
Onthuld: 6 backstage skincare secrets van verzorgingsgoeroes

Onthuld: 6 backstage skincare secrets

| Trending Now
6 backstage skincare secrets

Catwalkmodellen lijken wel een filter op hun huid te hebben, nog voordat de foto’s genomen zijn. Wij doken backstage en ontrafelden de beste skincaregeheimen van de pro’s!

Hun nachtrust is kort, ze krijgen soms agressieve make-up aangebracht (denk opplakglitters, pailletten en parels) en hollen van de ene show naar de andere zonder hun make-up te verwijderen. Gelukkig kunnen modellen rekenen op een leger skincare- en make-upgoeroes om hun huid weer tiptop te maken voor de volgende show – en wij kennen hun backstage skincaregeheimen. Het gaat dus heus niet alleen om goede genen: ook voor jou is er nog hoop op die stralende huid!

1/6

IJskoningin

Late avonden, dat extra glas of die vervelende pre-menstruatiedagen: we hebben allemaal weleens een opgezwollen gezicht. Dé backstagetruc van award-winnend schoonheidsspecialiste Kerry Benjamin? Ice rollers, toestelletjes met water en gel die je over je gezicht beweegt. Geen ice roller? Met ijsblokjes kom je ook een heel eind. Vul je vorm eens met groene thee voor een extra ontgiftend effect.

Tip! Ook handig: de verkoelende oogroller Aqua Roller van ICI PARIS XL die wallen en donkere kringen aanpakt. Bewaar in de koelkast voor extra effect.

ici paris xl
2/6

Rond en gezond

“De huid goed preppen, is volgens mij de beste make-up. Als je geen goede basis hebt, ziet je huid er altijd dof uit”, zegt make-up artist Ashlea Penfold, die bekendstaat om haar boho looks. Om de huid van haar modellen een opkikker te geven, reinigt ze in ronddraaiende bewegingen wat de bloeddoorstroming stimuleert voor een post-workout glow.

Fijne nieuwkomer: de schuimende Foaming Cleanser van Clarins.

Foaming Cleanser van Clarins.
3/6

Tip voor het slapengaan

Bella Hadid, Kim Kardashian, Jennifer Aniston ... Skincaregoeroe Joanna Czech kan heel wat catwalk- en Hollywoodsterren tot haar fans rekenen. Een behandeling bij Czech kost je zo’n € 1000 en 2 jaar geduld, maar ze heeft wel een gratis tip die je onmiddellijk kan toepassen. Skip je avondroutine niet, want je huid absorbeert producten 60% beter wanneer ze in rust is. Voor extra effect kan je de Smart Clinical Night Cream van Clinique in je huid masseren, een techniek die Joanna bijna altijd toepast.

Smart Clinical Night Cream van Clinique
4/6

Dua Lipa, skincarekoningin

Lisa Eldridge ken je vast als dé backstage make-up artist, maar ze vindt het ook heel belangrijk om op een schoon canvas te beginnen. Haar huid reinigen, noemt ze haar persoonlijke meditatie: ze zegt dat ze dan het gevoel heeft dat ze alle negatieve dingen van de dag van zich afwast. Dat adviseert ze ook aan al haar klanten. Ze noemt Dua Lipa zelfs de skincarekoningin omdat zij altijd met een perfect gereinigde huid in haar make-upstoel plaatsneemt, zelfs de ochtend na een lange dag shooten.

Proberen: Supercleanse Cream to Foam 150 ml van Glamglow.

Supercleanse Cream to Foam 150 ml van Glamglow
5/6

Mixen mag

Wil je een stralende én natuurlijke huid? In plaats van de verzorgings- en make-upproducten van haar modellen in laagjes aan te brengen, maakt visagiste Gucci Westman een cocktail van verschillende producten. Ze mengt vloeibare foundation met highlighter en dagcrème voordat ze het samen in de huid drukt.

Topproduct: de dagcrème Capture Totale Energy Rich Cream Jar van Dior.

Capture Totale Energy Rich Cream Jar van Dior
6/6

Oog voor de ogen

Milena Naydenov is een van de backstage beautygoeroes die al shows verzorgde voor onder andere Oscar de la Renta en Ralph & Russo. Omdat er in de rush voor een show weinig tijd is voor een uitgebreide routine, kiest ze meestal voor een sheetmask dat de huid van de modellen laat stralen. Ook probeert ze altijd een oogmasker zoals Vital Perfection Uplifting & Firming Express Eye Mask van Shiseido te gebruiken: de ogen zijn immers het belangrijkste wapen van een model.