Bijgewerkt privacybeleid
Pas jouw goede voornemens ook toe op je skincare routine! | ICI PARIS XL

Heb jij al goede voornemens gemaakt?

| Geen categorie
Heb jij al goede voornemens gemaakt?

Gezonder eten, meer bewegen en op tijd naar bed: deze goede voornemens maken we allemaal. Maar hoe hou je het vol? Onze tip: neem ook je beautyroutine mee in je nieuwe lifestyle. Dan ben je er bewuster mee bezig en bereik je meer!

Goede voornemens: zo hou je het vol!

Hoe komt het toch dat er van al die goede voornemens vaak niet veel terecht komt? Psychologen verklaren dat het te maken heeft met de werking van ons brein. Veel keuzes maken we met ons snelle beslis-brein: we doen dingen zonder erover na te denken. Wanneer je juist méér beslissingen neemt met je langzame nadenk-brein, is de kans groter dat je wél de juiste keuze maakt.

Je helpt je nadenk-brein een handje door meer handelingen te koppelen aan je goede voornemen, zoals je beautyroutine. Zo help je jezelf meerdere malen per dag herinneren aan je goede voornemen. Dat scheelt een stuk!

stoppen met roken
1

Ik ga stoppen met roken

Good for you! Stoppen met roken is een van de beste dingen die je voor je gezondheid kunt doen. En het leuke is: al na een paar dagen merk je verschil. Je conditie gaat met sprongen vooruit, je huid krijgt een frisse, roze kleur en je hebt minder last van kringen en wallen. Heerlijk toch?

Help je huid te detoxen met Scrub & Detox van Filorga, een exfoliërend schuim dat je huid ontgift. Magic Transformask van Erborian vangt vuildeeltjes en maakt je huid zuiver en glad.

minder alcohol drinken
2

Ik ga minder alcohol drinken

Alcohol onttrekt vocht aan je huid, waardoor je droogtelijntjes en een doffe teint kunt krijgen. Je zult verbaasd zijn wat er gebeurt als je je wijntje of biertje verruilt voor een glas water: je huid wordt veel rustiger en voelt soepeler aan. Rihanna doet het ook wanneer haar huid het helemaal gehad heeft - en met resultaat!

Ook van buitenaf kan alcohol je huid uitdrogen. Skip reinigers met alcohol en kies voor een milde lotion zoals Toning Lotion van Clarins voor haar of Reinigingsgel van Biotherm Homme voor hem.

meer sporten
3

Ik ga meer bewegen

Of je nu lekker gaat rennen, tennissen, fietsen of voetballen: van sporten wordt niet alleen je lichaam maar óók je huid fitter! Inspanning brengt meer zuurstof naar alle cellen (dus ook je huid) en voert afvalstoffen beter af. En dan hebben we het nog niet eens over de kilo’s die je kunt verliezen …

Ook al heb je niet elke dag zin: hou je goede voornemen zeker vol! Als geheugensteuntje gebruik je een gezichtsverzorging die ook zorgt voor extra zuurstof in je huid, zoals Météorites Oxygen Care Moisturizer & Radiance Booster van Guerlain of Oxygen Glow van Filorga.

meer vegetarisch eten
4

Ik ga vegetarisch eten

Van alles wat je voor het milieu kunt doen, is minder vlees eten misschien wel het belangrijkste. De productie van vlees zorgt namelijk voor veel broeikasgassen. Ook is er veel water voor nodig én verzuurt de grond.

Eet je minder (of geen) vlees, dan laat je zien dat je hart hebt voor dieren. En waarom zou je beautyroutine dan ook niet duurzaam zijn? Met de vegan make-upproducten van bijvoorbeeld Jeffree Star Cosmetics, BE Creative Make Up en Urban Decay maak je een prachtig én diervriendelijk statement!

meer tijd voor ontspanning
5

Ik ga meer tijd maken voor ontspanning

Zit jouw agenda ook altijd helemaal vol? Blok vanaf nu elke dag een half uur voor jezelf, een half uur zonder afspraken, zonder verplichtingen. Je hoeft niet te werken, niet voor de kids te zorgen, er niet voor je vriendinnen te zijn. Deze tijd is voor jou en voor jou alleen. En als elke dag niet lukt, dan toch minstens drie keer per week!

Om het maximale uit je me-time te halen, schaf je alvast een heerlijk ontspannend badschuim aan, zoals The Ritual of Dao Badschuim van Rituals of Eau de Campagne Bath & Body Oil van Sisley.

beter letten op budget
6

Ik ga beter letten op mijn budget

Is jouw geld ook steeds op voordat de maand om is? Goed budgetteren is misschien niet heel sexy, maar is wél beter voor je nachtrust. Dat betekent trouwens niet dat je jezelf helemaal geen luxe verwennerijtjes meer kunt veroorloven - je moet alleen wat slimmer kiezen.

Ga voor handige 2-in-1 producten zoals 2-in-1 Cleansing Micellar Gel van Clinique, of kies voor een groter formaat zoals Body Scrub van ICI PARIS XL. Zo hou je geld over!