Bijgewerkt privacybeleid
Beauty Advisors verklappen de beautygeheimen van hun mama!

Deze beautygeheimen leer je van mama

| Top Topical
Clinique1900x1070

Het beste advies krijg je vaak van je mama. Zij heeft immers meer levenservaring dan jij! Onze Beauty Advisors verklappen welke ultieme beautyhacks zij van hun mama leerden.

Maxine: “Ik was dol op haar glitteroogschaduw”

Beauty Advisor Maxine: “Mijn mama had vroeger veel verschillende soorten make-up. Ze droeg vooral vaak mooie oogmake-up die helemaal matchte met haar outfit. Ik kan mij dan ook goed herinneren dat ze er van top tot teen er perfect uit zag als ze uitging. Ik was gefascineerd door haar zilveren en blauwe glitteroogschaduw in crèmevorm in potjes. Als ik mij eens op mocht maken, dan was die oogschaduw het eerste wat ik op deed! Nu zijn de rollen eigenlijk omgedraaid en komt mijn mama vaak bij mij voor een mooie ooglook, winged eyeliner of glanzende highlighter. Dat mag ik dan bij haar op doen!” 

Tip: samen een nieuwe look uitproberen is een topidee om Moederdag te vieren! Benieuwd wat je nog meer met je mama kunt doen? Hier zijn de leukste moeder-dochter dates!

Valerie: “Stiekem gebruikten we haar producten”

Beauty Advisor Valerie: “Ik herinner mij dat mijn zus en ik van mijn mama onze eigen reinigingsproducten kregen, zodat wij 's avonds ons gezicht goed konden reinigen en make-up konden afnemen. Voor zichzelf had ze de reinigingsproducten van Lancôme, zoals het micellair water. Ik weet nog dat ze zei dat we daarvan af moesten blijven. Maar als je tegen mijn zus en mij zegt dat we iets niet mogen ... Dus heel stiekem gebruikten we toch haar producten en keken we in haar badkamerkast wat we nog meer konden smeren.

Tijdens de zomermaanden moesten we ons altijd insmeren met zonnebrand, braaf om de twee uur. Zonbescherming was altijd heel belangrijk, nog altijd natuurlijk. Zelfs nu nog is het eerste wat ze tegen ons zegt als de zon schijnt: gebruik een zonnecrème!”

Tip: meer weten over veilig zonnen? Lees het interview met Olivier Doucet, dé zonexpert!

Julie: “Dat witte oogpotlood draag ik nog steeds”

Beauty Advisor Julie: “De eerste make-upkriebels kreeg ik toen ik 16 was. Ik kon echt uren staren naar mijn mama die zich maquilleerde en verzorgde voor de spiegel. Mijn eerste make-up artikel was een wit oogpotlood. Ik mocht nog geen mascara dragen, maar mijn moeder vertelde mij dat een wit oogpotloodje direct een heel open en frisse blik gaf. Nog elke dag draag ik mijn witte oogpotloodlijntje!

Door mijn mama ben ik begonnen met de 3 stappen van Clinique. Ze vertelde me dat ik zo kon leren om elke dag een goede routine aan te leren: eerst reinigen, dan exfoliëren, daarna een moisturizer voor hydratatie. Ik heb dat altijd volgehouden en merkte echt resultaat! De 3 stappen van Clinique zijn geschikt voor elke leeftijd, maar echt ideaal voor jonge mensen die willen beginnen met huidverzorging.”

Tip: benieuwd wat je nog meer kunt doen met eyeliner? We hebben de laatste eyelinertrends voor je op een rijtje gezet!

Aanraders van Julie

Evelien: “Mix je foundation met een masker”

Beauty Advisor Evelien: “Ik werk al 20 jaar met heel veel plezier voor ICI PARIS XL. Als er jonge meiden in de winkel komen, deel ik graag mijn eigen tips met ze. Zo heb ik misschien wel een beetje een moederrol, haha! Mijn geheime beautytip is deze: als je er na een dag werken wat vermoeid uitziet en 's avonds nog iets leuks gaat doen, wil je jezelf natuurlijk even opfrissen. Pak dan een beetje van je vochtmasker en een beetje van je foundation. Je mengt dit door elkaar en brengt het aan over je make-up heen. Je ziet er dan weer helemaal fris en fruitig uit!

Mijn ultieme partytip is om na je dagcrème als eerste een goede primer aan te brengen onder je foundation. Breng daarna al je mooie make-upproducten aan en sluit af met een fixing spray. Zo hoef je je geen zorgen te maken, je make-up blijft de hele dag perfect zitten!”

Tip: wil je nog meer geheime beautytips? Wij verklappen je de backstage secrets voor een stralende huid!