Bijgewerkt privacybeleid
Zo draag je de beautytrends van toen anno 2018

Tijdreizen: de leukste beautytrends in 50 jaar!

| Top Topical
50_jaar_tijdreizen_DEF

Weet je nog, dat we ooit met wafeltjeshaar liepen? En dat een diepgebruinde huid in de mode was? Dit zijn de meest opvallende beautytrends van de afgelopen 50 jaar – en zo draag je ze nu!

Een halve eeuw beautytrends

Dit jaar viert ICI PARIS XL haar 50e verjaardag. Dat betekent dat we al een halve eeuw alle beautytrends op de voet volgen. Om sommige trends van toen moeten we nu wel een beetje lachen – maar vaak vormen ze ook de inspiratiebron voor de signature looks van nu! Kwestie van een beetje aanpassen en je vertaalt de afgelopen decennia moeiteloos naar 2018 …

1/6

Uit de sixties: wimpers à la Twiggy

Zwarte eyeliner en getekende wimpers: daarmee werd model Twiggy in de jaren ’60 een echt stijlicoon. Om deze look naar 2018 te trekken gebruik je de opvallende M.A.C Lashes. Met Yves Saint Laurent Eyeliner Shocking trek je een strak lijntje voor een opvallende cat-eye. Een knipoog naar de jaren ’60!

2/6

Uit de seventies: sunkissed teint

In de jaren ’70 gingen we voor het eerst massaal op vakantie naar het buitenland. Met als doel: zo bruin mogelijk weer terugkomen. Daarvoor gebruikten we zonneolie, en van beschermingsfilters hadden we nog nooit gehoord… Gelukkig zijn er nu veel betere manieren om een sunkissed glow te krijgen. Clarins Self Tan Liquid Bronze geeft je een natuurlijk bruine teint, niet van echt te onderscheiden. Of probeer BB Glow Crème van Erborian voor een frisse teint al na 1 keer aanbrengen.

3/6

Uit de eighties: fluokleuren

Subtiel stond niet in het woordenboek in de jaren ’80. Het mocht véél, fel en wild zijn. Ons haar droegen we in wafeltjes of een woest permanent, voor onze make-up kozen we blauwe oogschaduw én roze lipstick. Die felle kleuren kun je anno 2018 nog prima dragen. Op je ogen is Clinique All About Shadows Singles 'Deep Dive' heel mooi, voor je lippen is Rouge Pur Couture ‘7 Le Fuchsia’ van Yves Saint Laurent een aanrader. Ontdek hoe je die felle kleuren het beste draagt.

6/6

Uit de tens: pixelperfect

De opkomst van social media brengt de nude skin naar een hoger level: we willen make-up die zorgt voor een pixelperfecte look op je Instagram-account. Gelukkig worden we op onze wenken bediend. Met slimme make-up producten is een egale teint zoals van de Kardashians binnen handbereik! Urban Decay Naked Skin Shapeshifter Palette is onmisbaar om je gezicht te contouren, Smashbox Photo Finish Foundation Primer maakt lijntjes en poriën onzichtbaar.