Contacteer ons Winkelzoeker
SOS sunburn: zo verzorg je de verbrande huid – Beauty Center

SOS sunburn: zo verzorg je de verbrande huid

Gepost op 28/04/2023 in Skincare
verbrande-huid-verzorgen

Een lange zonnige siësta in de tuin, een wandeling onder de warme zon of een spontane lunchpauze… zonder zonbescherming. En het is gebeurd! In no-time heb je een verbrande huid en moet je de zonnebrand behandelen. Hello aftersun, zachte crèmes en aloë vera!

Wat gebeurt er met je huid als je verbrandt?

Jezelf blootstellen aan de zon zonder zonnecrème te gebruiken… Niet oké! Je bent een beetje verbrand, hebt een volledig kreeftenrode teint verworven of een mooi bruin kleurtje opgedaan. Wat je kleur ook is, je huid heeft zonneschade opgelopen! Bij blootstelling aan de zon, maakt je huid melanine aan. Een natuurlijk pigment dat je huid helpt te beschermen tegen schade van de zon, maar ook verantwoordelijk is voor je bruine (of verbrande) huid. In je opperhuid gaan er dus veel cellen dood.

Zonnebrand behandelen is daarom van uiterst belang, zelfs wanneer de blootstelling aan UV-stralen niet lang heeft geduurd. Doe je dit niet? Dan krijg je al snel last van rimpels, hyperpigmentatie, verlies in huidelasticiteit … Gebruik dus niet alleen een SPF, maar ook altijd een aftersun nadat je in het zonnetje hebt gezeten.

33153
1009047
1068323

Wat doet aloë vera en waarom helpt het bij een verbrande huid?

Je kunt een verkoelend bad nemen met lavendelolie in, maar het meest zuivere product om te gebruiken op een verbrande huid is aloë vera. Voor een extra verkoelend effect leg je het in de koelkast en smeer je het na een halfuur uit op de verbrande lichaamsdelen.

Wat maakt dat dit skincare ingrediënt jouw verbrande huid gaat kalmeren? De gel aan de binnenkant van deze plant heeft een verzachtend en verkoelend effect op de meest verbrande plekken. Een douchegel, masker of bodylotion met aloë vera is daarom ook een ideale oplossing voor een branderige, rode huid.

1198014
1100285
1114509

Een verbrand gezicht verzorgen

Loopt het helemaal mis terwijl je geniet van je drankje? Reageer dan onmiddellijk om de schade op je huid te beperken met een aftersun. Als je er snel bij bent herstelt je huid binnen de twee tot vijf dagen. Blijf je huid goed verzorgen én hydrateren. Met een tikkeltje voorzichtigheid.

Een zachte moisturizer die diep hydrateert. Je huid vochtig houden komt nu op de eerste plaats. Een SPF-formule beschermt je nog eens extra tegen de blootstelling van de zon die je huid nu nog krijgt. En je krijgt er nog eens extra verkoeling bovenop!

TIP: Draag een hoed of pet om je gezicht extra bescherming te bieden tegen de zon.

1241897
872897
1168535

De verbrande huid verzorgen

Het proces van een verbrande huid ontwikkelt in de komende 12-24 uur. Merk je dus op dat je huid rood begint te kleuren terwijl de zonnestralen op je snoet shinen? Ga dan meteen uit de zon! Breng een vochtig, koel washandje op de verbrande huid voor enkele uren en verzorg nadien je lichaam met een hydraterende bodylotion. De nodige aandacht én de juiste verzorging zorgen ervoor dat je huidbarrière zich opnieuw kan herstellen.

991337
893085
1191574

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!