Contacteer ons Winkelzoeker
Zo krijg je een stralende huid dankzij yin & yang – Beauty Center

Zo krijg je een stralende huid dankzij yin & yang

Gepost op 11/06/2020 in Skincare
Zo krijg je een stralende huid dankzij yin & yang

Op zoek naar een mooie en stralende huid? Dat is een kwestie van balans! Hoe je die bereikt? Met de Chinese krachten yin en yang. Wij tonen jou hoe het werkt!

We jagen met z’n allen constant op balans. De balans tussen die ene deadline halen om je baas tevreden te houden en je vriendinnen teleurstellen omdat je te laat gaat zijn voor jullie afterwork etentje. Of de balans tussen je kinderen plezier laten maken en je huis kraaknet houden. Of – nog letterlijker – niet proberen om te vallen tijdens die boomhouding in de yogales! Een goede balans is niet alleen belangrijk in je leven, maar óók voor je huid. Om dat goed te kunnen begrijpen, moeten we even een paar duizend jaar terug in de tijd reizen.

Yin vs. yang in de kosmos

Even een korte theorieles. Yin en yang zijn filosofische begrippen die al zo’n 3000 jaar geleden in China het levenslicht zagen. De begrippen representeren twee tegengestelde energetische krachten die je overal in het leven en in het universum kan herkennen. Yin representeert vooral de vrouwelijke kracht (de aarde, koude en duisternis) en yang de mannelijke kracht (de hemel, warmte en licht). Belangrijk is dat deze twee krachten geen absolute waarde hebben: je kan nooit 100% yin en 0% yang zijn of omgekeerd. Bovendien kunnen ze niet tegelijk stijgen of dalen, want iets kan bijvoorbeeld niet tegelijk kouder en warmer worden. Je hoort ons al komen: het hele yin- en yangprincipe gaat erom een goede balans tussen de twee te vinden.

Yin vs. yang in je skincare

“Oké, maar wat heeft dat dan allemaal in hemelsnaam met huidverzorging te maken?”, denk je nu. Wel, ook je huid moet een perfecte balans vinden tussen yin en yang. Zo is ze liefst niet te droog, maar ook niet te vet, en niet te dof, maar ook niet te actief (lees: met ontstekingen en acne). In de skincare wijst de kracht yin vooral op voeden, verkoelen en kalmeren. Yang is dan weer eerder actief, warm en energiek. Wie de perfecte balans tussen die twee vindt, heeft het recept voor een stralende huid te pakken!

Vette huid: yin < yang

Een vette huid is té actief en heeft dus een te hoog yanggehalte. Breng haar opnieuw in balans met een verzorgingsproduct met meer kalmerende yin. De olievrije dagcrème Mattifying Moisturizing Skin Care with Tropical Resins van Sisley zuivert de vette huid en belooft een frissere teint. Vermijd een te agressieve reiniging, ook op een vette huid, en kies liever voor bijvoorbeeld de zachte Cleansing Milk van Clarins die de vette huid mild reinigt. Eén keer per week een zuiverend maskertje zoals Pure Purifying & Foaming Sheet Mask van ICI PARIS XL helpt de overtollige talg van je huid te halen.

Doffe, vermoeide huid: yin > yang

Ziet je huid er wat doffer uit, alsof er nog maar weinig energie in zit? Tijd voor een verzorging met yang! GinZing Glow-Boosting Gel Moisturizer van Origins bevat ginseng en koffiebonen en geeft je huid een instant energieboost met een gezonde uitstraling. Af en toe een hydraterend sheetmask zoals Aquasource Aqua Glow van Biotherm laat je huid weer stralen.

Droge huid en roodheden: yin < yang

Een droge huid heeft dan weer meer hydraterende yin nodig. Het heerlijk rijke Super-Aqua Emulsion Rich Pre & Pro-Aging van Guerlain hydrateert langdurig en biedt bescherming tegen huidveroudering volgens het pro-ageprincipe. Heb je last van veel roodheid in je gezicht, dan is Redness Solutions Daily Relief Cream van Clinique een slimme keuze. Die kalmeert de gevoelige huid en is bovendien getest op allergieën en 100% parfumvrij.

Help, wat met een gecombineerde huid?

We zeiden eerder al dat iets niet tegelijk yin en yang kan zijn. Maar wat dan als je een vette T-zone hebt en voor de rest een doffe uitstraling? Simpel: dan bestaat je huid uit verschillende ‘zones’ die je anders moet behandelen, net zoals bij multimasking. Je vette T-zone heeft dan reinigende yin nodig om talg onder controle te houden en je een matte finish te geven. Op de rest van je gezicht gebruik je verzorging met energie gevende yang voor meer glow.

Nog meer tips voor een stralende huid

Niet alleen de juiste skincare vinden, is belangrijk. Je kan nog een aantal dingen doen om de balans in je huid te optimaliseren én vervolgens ook optimaal te houden:

  • Hydrateer je huid van binnenuit door voldoende water te drinken.
  • Skip dat schoonheidsslaapje niet! Je huid vernieuwt zichzelf terwijl je slaapt, dus probeer minstens 8 uur per nacht schaapjes te tellen.
  • Vermijd inflammatoire voedingsmiddelen zoals geraffineerde suiker die ontstekingen en acne net extra voeden. Leg liever gezonde voeding en vetten zoals kokosnootolie en avocado op je bord.
  • Spoel je huid met lauwwarm water in plaats van koud water.