Contacteer ons Winkelzoeker
Code rood: hoe behandel ik couperose? – Beauty Center

Code rood: hoe behandel ik couperose?

Gepost op 07/02/2024 in Skincare

Na een koude wandeling of nog met een glaasje wijn in de hand: iedereen heeft wel een natuurlijke blos op de wangen. Maar wanneer de kleur permanent en intenser wordt, dan heb je last van couperose. Wat is het, hoe voorkom je het én kun je het behandelen?

Wat is couperose?

Kort gezegd: couperose is een huidaandoening waarbij kleine bloedvaatjes in de huid verwijden en nadien tevoorschijn komen als rode lijntjes of vlekjes op de huid. Je ziet ze meestal op het gezichtsoppervlak, zoals je wangen, je neus en de kin. De huidziekte kan ook gepaard gaan met andere zichtbare symptomen zoals roodheid, een gevoelige huid en soms zelfs kleine bultjes die irriteren.

Waarom krijg je couperose?

Je weet nu hoe je couperose identificeert. Tijd om de oorzaak te achterhalen! Waarom krijg je last van couperose? Verschillende factoren dragen bij aan het ontstaan van de huidaandoening. Erfelijkheid ligt ten grondslag als grootste oorzaak. Heb je dus een familielid die lijdt onder couperose? Dan loop ook jij hiertoe meer risico. Maar ook blootstelling aan de zon, extreme temperaturen, alcoholgebruik, stress en bepaalde voeding kunnen couperose verergeren. En als je niet oplet of de juiste verzorging biedt, loop je het gevaar dat het zich kan evolueren tot rosacea.

Hoe couperose behandelen?

Couperose de juiste behandeling bieden om irritaties te verminderen én onder controle te houden? Dan hou je je best aan een aangepaste skincare routine, op maat gemaakt. Denk aan de ingrediënten vitamine K, vitamine C, niacinamide en groene thee-extract. Deze helpen bij het versterken van de bloedvaten én huidbarrière en verminderen zo de roodheid. Breng deze op regelmatige basis aan voor een zichtbaar resultaat. Heb je een heel gevoelige huid die niet veel kan verdragen?

Dan raden we je aan een dermatoloog te raadplegen. Zij kunnen je gespecialiseerd advies geven, helemaal aangepast aan jouw huidtype.

Tips om couperose te vermijden

Naast een behandeling op maat, wil je couperose natuurlijk in eerste instantie vermijden. Dit doe je met volgende tips, in zowel je skincare als je dagelijkse leven:

  1. Bescherm jezelf tegen UV-straling. Blootstelling aan een overdosis zon kan couperose doen toenemen. Zorg dus dat je altijd een zonnecrème gebruikt met een hoge SPF en beschermende kledij draagt wanneer je naar buiten gaat.
  2. Vermijd extreme temperaturen. Koude wind of extreem warme temperaturen kunnen couperose veroorzaken of verergeren.
  3. Let voldoende op je voeding. Overmatig gekruid eten en hete dranken kunnen bijdragen aan het ontstaan van couperose. Probeer ook in het algemeen voldoende te letten op een gebalanceerd eetpatroon.
  4. Probeer stress te beheersen, want deze factor heeft altijd een grote invloed op jouw huid. Ook je hormonen lijden enorm onder stress en beïnvloeden op die manier weer je huid. Zoek dus je eigen comfort om stress te verminderen, zoals yoga voor je gezicht én lichaam, meditatie …

Laat couperose dus niet langer jouw zelfvertrouwen stelen en geniet met de juiste skincare routine van een stralende huid! Heb je last van andere huidaandoeningen? Ook dan hebben we meerdere oplossingen voor je beschikbaar op onze blog over de juiste skincare!

374392
1193485
1165560
1181060
1193856
1105122
984694
1050452
1002453
560872
1134445
1189271
1168213
1167863
1202942

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!