background image
Contacteer ons Winkelzoeker
Nederlands
Mijn Winkelmandje
Duurzame beautyproducten anno 2022 – Beauty Center

Duurzame beautyproducten anno 2022

Gepost op 31/03/2022 in Skincare

PSSST…

Duurzame beautyproducten anno 2022

We zijn ons steeds bewuster van wat we op ons gezicht en ons lichaam smeren. Beautyproducten zijn anno 2022 ‘greener’ én cleaner dan ooit, omdat we steeds bewuster omgaan met ons lichaam en met het milieu.. Maar de zoektocht naar de beste clean, vegan & cruelty-free beautyproducten is niet makkelijk. Gelukkig vind je bij ICI PARIS XL producten die niet schadelijk zijn voor je huid en haar én het milieu sparen. Om je op weg te helpen, zetten we alle ins & outs omtrent duurzame beautyproducten anno 2022 op een rijtje.

Steeds meer duurzame huidverzorgingsproducten


Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in de beautywereld. Cosmetica bevatten meer en meer huid- en milieuvriendelijke ingrediënten, zoals plantaardige oliën, natuurlijke boter (sheaboter, mangoboter) en stoffen die met respect voor mens en milieu zijn gewonnen. ICI PARIS XL omarmt deze conscious trend en kiest steeds vaker voor duurzame merken en producten. Eén van onze gamma’s is Nature by ICI PARIS XL, een vegan skincarelijn met producten die ten minste 95% natuurlijke ingrediënten bevatten. Daarnaast zijn er ook meer en meer beauty brands die populaire skincare-ingrediënten vervangen door een plantaardig alternatief. Zo wordt retinol vaker vervangen door het natuurlijke alternatief bakuchiol. Wil je zero waste je gezicht reinigen? Leg de traditionele wattenschijfjes dan aan de kant, en probeer een konjac sponge, die gemaakt is van 100% natuurlijke konjacwortel.

Ook op vlak van zonneproducten is milieu de afgelopen jaren een steeds belangrijkere rol gaan spelen, en die trend blijft zich verder ontwikkelen. De formule van Biotherm Waterlover Sun Milk is 95% biologisch afbreekbaar en tast het koraal en het leven in de oceanen niet aan. Ook de zonbescherming van Clarins is coral-friendly.

Duurzame verpakkingen: een slimme keuze


De inhoud van een beautyproduct is belangrijk, maar de verpakking net zozeer. De eco-vriendelijke verpakkingen van gerecycled materiaal zijn daarom ook helemaal trendy.  De skincare van GlamGlow zit in tubes van gerecycled materiaal en kartonnen doosjes met het Forest Stewardship Council-keurmerk, voor een duurzaam bosbeheer. Ook verpakkingsloze producten zijn een trend. Zo heeft Sisley verschillende soap bars waar geen (plastic) verpakking rond zit. En dat scheelt uiteraard een hoop plastic.

Zo draag jij zelf je steentje bij

Wil je jouw beautyroutine duurzamer maken? Wel, het is gemakkelijker dan je denkt! Met deze tips & tricks ben je alvast goed op weg. Samen maken we de wereld mooier.

  • Laat jouw douchekraan niet lopen wanneer je je gaat scrubben of een haarmasker laat intrekken. Hiermee bespaar je écht liters water!
  • Kies wanneer mogelijk voor de grootste maat flacon of pot: dat bespaart verpakkingsmateriaal (en ook je portemonnee wordt er blij van).
  • Kies voor borstels met synthetische haren. BE Creative Make Up heeft een uitgebreide collectie vegan penselen.
  • Heb je je dagcrème of parfum opgebruikt? Recycleer ze! Glazen potten en flesjes mogen in de glasbak, terwijl plastic potjes en tubes (bijvoorbeeld van een douchegel) gewoon bij het plastic gaan.
  • Kies vaker voor refills . Je kan je favoriete geur gemakkelijk bijvullen met een refill, én er bestaan ook navulling van blushes en poeders. Bovendien kan je ook lipstick gemakkelijk hervullen! De opties zijn eindeloos!

Lever tussen 4 en 17 april 2022 jouw lege beautyverpakking of parfumflesje in bij één van onze ICI PARIS XL parfumerieën en wij zorgen ervoor dat deze duurzaam wordt gerecycleerd! Voor elke verpakking die je binnenbrengt ontvang je 20% korting op een product naar keuze.Article tags: