Contacteer ons Winkelzoeker
Alles over zink in je skincare routine – Beauty Center

Alles over zink in je skincare routine

Gepost op 12/07/2022 in Skincare
Zinc-zink-skincare

Wist je dat zink verzacht en geneest, maar ook dat dit mineraal nog veel meer gunstige effecten heeft op je huid? We vertellen je hoe je zink het best gebruikt en waarom je dit ingrediënt best opneemt in je skincare routine. Jij wilt toch ook een stralende teint? Lees dus zeker verder!

Wat is zink ?

Zink: een belangrijk mineraal, een essentiële voedingsstof voor de productie van collageen en werkt verzorgend, uitdrogend en ontstekingsremmend. Jammer genoeg maakt het lichaam zink niet zelf aan of heeft het niet de potentie het voor langere tijd op te slaan. Daarom neem je zink op via je voeding, supplementen en topische skincare producten.

Wat zijn de voordelen van zink voor mijn huid ?

Ziet je huid er slecht uit? Gebruik dan zink! Het helpt je te verlossen van een vale teint en vermindert ontstekingen en irritatie. In combinatie met voorgeschreven topische antibiotica bestrijdt het ook aanvallen van acne.

Maar dat is niet alles! Zink beschermt de huid ook tegen schade door de zon en absorbeert uv A- en uv B-straling waardoor het breedspectrum bescherming biedt. In tegenstelling tot chemische zonnecrèmes werken minerale formules al meteen vanaf je ze aanbrengt. Je hoeft dus geen 15 minuten te wachten om het te laten intrekken.

Tot slot gaat zink de veroudering tegen. Dit ingrediënt stimuleert de productie van collageen en elastine, die rimpels doen vervagen en de huid steviger maken. Zoek je naar een anti-aging skincare routine? Gebruik dan producten met zink.

Hoe gebruik ik zink ?

Je voegt zink op heel veel verschillende manieren toe aan je skincare routine. Heb je last van een beschadigde huidbarrière? Ga dan voor een rijke, voedende en herstellende crème. Last van puistjes? Gebruik dan producten die de huid zuiveren van bacteriën die onvolkomenheden veroorzaken en de talgproductie verminderen.

Met een zonnecrème die zinkoxide bevat, bescherm je je huid ook tegen uv-straling. Kies dan wel voor een crème met een SPF factor van minimaal 30 en breng deze vaak aan.

Voor welke huidtypes is zink geschikt ?

Iedereen ziet de voordelen wanneer ze zink opnemen in hun skincare routine, maar ondervind je problemen zoals een gevoelige huid, acne, rosacea of eczeem? Dan geeft zink dé extra boost waar je huid om vraagt.

Hoe vaak moet ik zink gebruiken ?

Hoe vaak je zink aanbrengt, hangt af van hoe je dit ingrediënt wil gebruiken. Maar je kan het gerust toevoegen aan je daily routine. Kies je voor een zonnecrème met zinkoxide, dan raden we je zelfs aan om die elke dag meermaals aan te brengen.

Hoe kan ik zink toevoegen aan mijn skincare routine ?

Als je producten met zink gebruikt om acne aan te pakken, breng je die best aan na een cleanser en toner, maar voor een serum en moisturizer.  

Zonnecrème gebruik je altijd als laatste. Als je daarover andere producten aanbrengt, dan kunnen die de zonnecrème verdunnen en de doeltreffendheid ervan verminderen. 

Onze producten met zink :

BP_1008123
BP_459029
BP_1132436
BP_1114061