Contacteer ons Winkelzoeker
Alles over ceramiden in je skincare routine – Beauty Center

Alles over ceramiden in je skincare routine

Gepost op 13/07/2022 in Skincare

Ceramiden staan in de beautywereld bekend om hun verzorgende werking voor je huid. Wil je een gehydrateerde huid en een frisse teint? Dan zul je versteld staan van wat ze kunnen doen! Lees verder en ontdek hoe ceramiden je huid een perfecte make-over geven!

Wat zijn ceramiden?

Ceramiden zijn lipiden, of vetmoleculen, die van nature in de huid zitten en voor maar liefst 50% deel uitmaken van onze huidopbouw. Het verrast je dan ook niet dat ze een hoofdrol spelen als je je huid weer een gezonde glow wilt geven!

Hoe werken ceramiden?

Ceramiden houden gezonde huidcellen samen en vormen zo een beschermende laag over de huid. Op die manier sluiten ze vocht in en weren ze bacteriën en vervuilende stoffen af. Een gezond ceramideniveau is belangrijk zodat de huidbarrière, die de buitenste lagen van je huid samenhoudt, haar werk kan doen en dat slaagt alleen als ze sterk is en voldoende ondersteuning krijgt.

Helaas geraken je natuurlijke ceramideniveaus om verschillende redenen uitgeput. Dit komt door veroudering, overdreven scrubben en zelfs de wisseling van seizoenen. Zakken ze tot onder het gezond niveau, dan kan je huidbarrière gevoeliger worden voor droogte en irritatie.

De voordelen van ceramiden voor je huid

Het grote voordeel van ceramiden: ze herstellen de schade aan de huidbarrière. Een rode, gevoelige en droge huid vertelt ons dat ze het moeilijk heeft, dus zit je met die symptomen? Ceramiden helpen de barrière met het herstel en houden de huid goed gehydrateerd

We roepen ze ook in om een droge en ruwe huid uit te schakelen en om zichtbare lijntjes en rimpels van veroudering tegen te gaan. Skincare producten met ceramiden helpen het kostbare vocht te absorberen, waardoor onze huid er jonger en egaler uitziet.

Ontstekingsreacties, zoals eczeem, rosacea en psoriasis zorgen voor onaangename symptomen. Denk maar aan een droge, gebarsten, ontstoken huid en daar helpen ceramiden je uit de nood. Producten die een hoge dosis bevatten, kalmeren je huid en voorkomen verdere irritatie door vieze bacteriën en stressfactoren.

Hoe gebruik je ceramiden?

Ceramiden vind je terug in verschillende verzorgingsproducten, zoals moisturizers, serums en maskers. De producten die je eventjes moet laten intrekken, werken het best. Je huid krijgt de kans om ze zo goed mogelijk op te nemen en dat heeft een magisch effect op je teint.

Voor welke huidtypes zijn ceramiden geschikt?

Door de natuurlijke aanwezigheid van ceramiden in je huid heeft elk huidtype er baat bij. Maar omdat ceramiden essentieel zijn om vochtverlies te voorkomen, raden we ze vooral aan voor mensen met een droge en gevoelige huid.

Hoe vaak moet ik ceramiden gebruiken?

Normaal bevelen beautykenners aan om 1-2 keer per dag een ceramiderijk product aan te brengen om een gezond niveau in de huid na te streven.

Welke plaats krijgen ceramiden in een skincare routine?

Ceramiderijke producten vind je meestal in de vorm van een moisturizer en behoren tot een van de laatste fasen in je skincare routine, vlak voor je zonnecrème!

Onze producten met ceramiden:

BP_1087531
BP_1146065
BP_1087762
BP_1083065
BP_1050417
BP_1081910
BP_1081889
BP_1132527
BP_1123861
BP_1123889
BP_1123882