Contacteer ons Winkelzoeker
Pro deo: 5 ultrafrisse tips over deodorant – Beauty Center

Pro deo: 5 ultrafrisse tips over deodorant

Gepost op 16/07/2020 in Mannen
5 ultrafrisse tips over deodorant

Deodorant aanbrengen is geen raketwetenschap. Zou je denken ... Toch zijn er slimme trucjes om álles uit je deodorant (en niets uit je zweetkliertjes) te halen. Zo hou je het droog en fris, zelfs bij zomerse smelttemperaturen.

Is het nu deodorant of antitranspirant?

Deodorant en antitranspirant zijn termen die vaak door elkaar gebruikt worden, maar toch is er een belangrijk verschil tussen de twee. Deodorant doodt bacteriën en maskeert onder-armgeurtjes met een frisse geur. Antitranspirant doet hetzelfde, maar – zoals de naam al doet vermoeden – voorkomt bovendien ook dat je gaat transpireren. Als je die oksels onder controle wil houden, kies je dus best voor een antitranspirant. Gelukkig voor jou (én je omgeving) vind je tegenwoordig vooral antitranspirants op de markt.

Antiperspirant-Deodorant Roll-on van Clinique for Men
1

Deodorant op maat van jouw oksels

De juiste deodorant vinden, is net als de juiste partner vinden: je zoekt iemand bij wie je je veilig voelt, wie je 100% vertrouwt en je niet gaat irriteren. Een van de populairste antitranspirants uit de parfumerie is Antiperspirant-Deodorant Roll-on van Clinique for Men die de hele dag lang bescherming biedt. Heb je een gevoelige huid, dan is Sensitive Force Anti-Transpirant 48H van Biotherm Homme een goede zet.

Of je een spray of roll-on kiest, hangt puur af van je persoonlijke voorkeur. Een roll-on is ideaal als je bijvoorbeeld geen geurwolk wil achterlaten in de kleedkamer van de sportschool, terwijl een spray vaak praktischer en sneller droog is.

2

Hou het droog

Je neemt ’s morgens een douche en brengt erna onmiddellijk deodorant aan om dat frisse net-uit-de-douchegevoel te verlengen. Hebben we het juist? Dat is eigenlijk geen goed idee! Op een natte huid worden de ingrediënten van je deodorant die transpiratie tegengaan, geblokkeerd en kunnen ze niet in de poriën van je huid dringen. Wacht dus minstens 10 minuten na het douchen om je deodorant op een droge huid aan te brengen.

Tip: een ultrafris gevoel onder je armen begint al in de douche met de instant verkoelende Aquafitness Instant Revitalizing Shower Gel van Biotherm Homme.

3

Gebruik de juiste techniek

Jep, dat lees je goed: je kan wel degelijk je deodorant verkeerd aanbrengen! Meestal breng je je deodorant snel aan tijdens de ochtendrush, zonder er zelfs bij stil te staan. Neem liever de tijd om te checken dat je de héle okselzone hebt voorzien van een laagje. Zeker als je haartjes hebt, is het belangrijk om je product grondig aan te brengen zodat het effectief je huid bereikt en niet in je haartjes blijft zitten. Roll-ons zoals onze bestseller Antiperspirant Roll-on van Clarins Men zijn in dat geval een slimme keuze, omdat je die goed tot op je huid kan drukken. 

L’Eau d’Issey Pour Homme Deodorant van Issey Miyake
4

Ga voor geurlayering

Draag je parfum? Zorg er dan voor dat de geur van je deodorant er goed bij past! Of ga helemaal next level en kies de bijhorende deodorant van je favoriete geur. Via zogenaamde perfume layering maak je je signature scent intenser én zorg je ervoor dat die de héle dag lang bij je blijft. Onze favorieten? De kruidige The One For Men Deodorant Stick van Dolce&Gabbana, de frisse Sport Deodorant Spray van INTIMACY Men en de elegante Gentleman Deodorant Spray van Givenchy.

5

Voor het slapengaan

Een antitranspirant werkt efficiënter als je hem ’s avonds aanbrengt. De ingrediënten in je antitranspirant sluiten immers je zweetklieren af. Als je die aanbrengt voor het slapengaan, hebben je klieren meer tijd om de ingrediënten te absorberen en ben je dus beter bestand tegen transpiratieaanvallen overdag. Wel kan je je antitranspiratieheld ’s morgens nog een tweede tour laten maken voor extra effect.