Contacteer ons Winkelzoeker
How to: hoe je mascara feilloos aanbrengen? – Beauty Center

How to: hoe je mascara feilloos aanbrengen?

Gepost op 19/02/2024 in Make-up

Mascara een slordige boel? Jawel! Knipperen op het verkeerde moment met je ogen? Panda. Spatjes rondom je ogen of je mascara zit op het einde van de dag verspreid over je wangen. Benieuwd hoe je dat allemaal vermijdt? Met deze tips kun je mascara aanbrengen als een pro!

Hoe je mascara het beste aanbrengen?

Stap 1: krul je wimpers met een wimperkruller

First things first! Om perfecte wimpers te krijgen waarmee je een flawless look naar buiten brengt, gebruik je aan de start van je lash routine een wimperkruller. Buig je wimpers op die manier naar boven om ze een mooie lift te geven. Begin aan de wortel van je wimpers en houd de kruller een paar seconden vast. Nadien herhaal je dezelfde handeling voor je andere oog.

Wist je trouwens dat gekrulde wimpers je ogen ook groter doen lijken? Geen vermoeide blik meer, maar wel een frisse en jongere uitstraling!

BP_679683
BP_1272326

Stap 2: prep je wimpers met primer

Long lasting mascara? Yes please! Een primer aanbrengen voor je mascara gebruikt? That’s a go! Het zorgt ervoor dat je mascara langdurig blijft zitten en je wimpers er voller uitzien. Dankzij vitamines en oliën krijgen je wimpers nog eens extra verzorging én hydratatie.

BP_862502
BP_963421

Stap 3: eerste laag mascara – horizontaal

­Begin met het aanbrengen van een dunne laag mascara in horizontale bewegingen. Beweeg het borsteltje langs elke wimper en maak zachtjes een rechtlijnige beweging. Hiermee bedek je elke wimper vanaf de basis tot de punt. Let wel op dat er niet te veel mascara aan het borsteltje zit, anders krijg je makkelijker klonters.

BP_1136328
BP_1154178
BP_31007
BP_988712

Stap 4: tweede laag mascara – verticaal

Wens je te genieten van lange en volle wimpers? Dan breng je je tweede laag mascara aan in verticale bewegingen. Dit geeft je wimpers extra volume en definitie.

Stap 5: derde laag mascara – zigzag

Last but not least: de finishing touch! Breng deze derde laag aan met een zigzagbeweging om ervoor te zorgen dat je elke wimper goed bedekt krijgt en het eindresultaat er volumineus uitziet.

Stap 6: top coat over je wimpers

Een avondje uit of een hele namiddag shoppen gepland? Je wilt vermijden dat je mascara na de eerste helft van de dag/avond al mooi verdeeld zit over je wangen. Not done! Een top coat aanbrengen over je wimpers is dus wel écht een must. Dit zorgt ervoor dat je mascara niet uitloopt of vlekt. Gebruik een transparante top coat of een mascara met een speciale formule voor extra fixatie.

BP_1044628
BP_1132646

Extra tips voor een perfecte mascara look

Alles halen uit je mascara? Met deze tips krijg je in no time een perfecte mascara look die langdurig mooi blijft!

  • Verwijder klonters en hou je wimpers gescheiden met een wimperkammetje;
  • Kies de ideale mascara voor jouw type wimpers;
  • Verwijder mascara en andere make-up altijd voor je gaat slapen om een optimale conditie te behouden;
  • Wil je extra krul? Verwarm je wimperkruller dan een klein beetje. Pas op, niet té warm!
  • Ook je wimpers een eigen skincare routine geven? Verzorg ze dan met een wimperserum
BP_1267559
BP_1254973

Wil je nog meer beautyproducten ontdekken? Neem dan snel een kijkje op onze ICI PARIS XL webshop!