Contacteer ons Winkelzoeker
#kleingelukske: 5 beautytips die je humeur boosten – Beauty Center

#kleingelukske: 5 beautytips die je humeur boosten

Gepost op 14/07/2020 in Make-up
Portrait of beautiful african american woman smiling and looking away at park during sunset. Outdoor portrait of a smiling black girl. Happy cheerful girl laughing at park with colored hair band.

Nu de maatregelen alsmaar lichter worden, is het tijd om ook ons hoofd wat lichter te maken. Met deze 5 tips geef je je humeur een welkome boost!

De afgelopen maanden hebben een hele impact gehad op ons leven: op onze job, ons gezin en ons humeur. Afstand nemen van onze dierbaren en veel binnen zitten, heeft ons gemoed naar beneden doen zakken. Gelukkig komt daar nu stilaan verandering in dankzij de versoepelde maatregelen. En als je je toch nog af en toe wat minder goed voelt, hebben wij 5 fijne beautytips voor je verzameld om je lichaam en geest een boost te geven voor een heerlijke dosis positiviteit in je leven. Lighten up your life!

1. Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd

In een rommelige omgeving kan je niet goed tot rust komen. Rondslingerende kleren in je slaapkamer, de vuile vaat die nog niet is gedaan en een kast die propvol gestouwd zit met dingen die je eigenlijk niet nodig hebt: ze zorgen er allemaal voor dat je overbodig strest. Als je al die dingen in je ooghoek ziet, krijgt je brein immers een overdosis aan prikkels, wat resulteert in onrust.

Ga daarom Marie Kondo-gewijs doorheen je hele huis: werk van kamer tot kamer en haal álle spullen eruit. Stal ze allemaal samen op de vloer en bekijk ze individueel. Maakt het item je gelukkig? Dan hou je het! Heb je het eigenlijk niet nodig en heeft het geen emotionele waarde? Weg ermee! Gooi dingen die stuk zijn in de vuilniszak, doneer items die nog goed zijn aan een vriend(in) of breng ze naar Spullenhulp. Je zal merken dat er samen met kilo’s overbodige spullen ook een minstens even zware last van je schouders valt.

Tip: vergeet ook de badkamer niet! Kijk goed naar de houdbaarheid van je beautyproducten en gooi weg wat niet meer goed is. Klaar? Bewaar de rest in een leuke make-uptas zoals de vegan Divina Toilettas van ICI PARIS XL. Ook je make-uppenselen verdienen een lenteschoonmaak: maak ze schoon met de Brush Cleanser van BE Creative Make Up.

Face cream, serum, lotion, moisturizer and sea salt  among bamboo leaves in the bath

2. Happy @ home

Nu je huis (hopelijk!) rommelvrij is, kan je hem nog meer omtoveren tot een oase van rust. Ben je gezegend met veel lichtinval, plaats je zitmeubels dan zoveel mogelijk in dit natuurlijke licht. Daar krijg je meteen een ‘licht’ en zonnig gevoel van! Weinig ramen? Werk dan met veel grote spiegels en creëer de illusie van licht. Ook lichtkleurige decoratie geeft elke kamer een gevoel van zen. En om het helemaal af te maken, natuurlijk een fijne interieurgeur waarvan je instant happy wordt! Aanrader: de heerlijke Cashmere & Cotton Geurstokjes van Scento.

3. Les in mindfulness

Mindfulness is heus niet meer een ver-van-je-bedshow die vooral spirituele grootdenkers beoefenen of als eenmalige ervaring tijdens je vakantie naar Bali. Beginnen met mindfulness is heus niet zo eng als je denkt, en het helpt je écht om je gedachten lichter te maken en bewuster in het leven te staan. Om je daarbij te begeleiden, bestaan er heel wat fantastische apps zoals Calm en Headspace. Of probeer deze simpele en toegankelijke oefeningen eens om je leven meer rust te geven:

  • Neem eens een andere route naar het werk of de winkel. Zo vermijd je dat automatische piloot-effect en ben je je meer bewust van je omgeving.
  • Stop met multitasken! Focus je 100% op een taak en begin pas aan de volgende als deze volledig af is. Dat doet wonderen voor je productiviteit én je stressgehalte.
  • Noem voor je gaat slapen minstens 3 dingen waarvoor je dankbaar Dat hoeven zeker geen grote dingen te zijn: bijvoorbeeld een compliment van je collega, een heerlijke zelf gekookte maaltijd of de schattige puppy die je onderweg even mocht aaien.
  • Neem voldoende pauzes voor jezelf. Voel je niet schuldig om af en toe wat me-time in te lassen! Probeer eens face yoga: oefeningen die je gezicht strak houden terwijl je je hoofd even kan laten leeglopen. Of geniet van 15 minuten complete ontspanning als je je gezichtsmasker laat intrekken. Het gouden sheetmasker Le Rituel Wrap d’Or van Qiriness lift je humeur en je huid.

4. Geluk gaat door de neus

Wist je dat je je hersenen kan beetnemen met je neus? Met de juiste geuren stuur je positive vibes naar je brein waardoor je humeur meteen een boost krijgt. Citrusgeuren, bijvoorbeeld, geven je een dosis energie en verminderen stress. Ook de geur van vers gemaaid gras helpt je ontspannen en geeft een gelukkig gevoel. Un Jardin sur le Toit van Hermès is zo’n heerlijke geur met gras, geïnspireerd door de geheime daktuin aan de Rue du Faubourg Saint-Honoré in Parijs.

Vrouwelijk gezicht met rode lipstick bijt op een chilipeper

5. Make-up voor míj

Wist je dat rode lippenstift je zelfvertrouwen meteen een boost geeft? En als je dacht dat jij niet het rodelippenstifttype bent, heb je het mis: er is wel degelijk een tint rood voor élk paar lippen. Onze huidige crush is de Incredibly Intense Lipstick '011 Slay' van BE Creative Make Up. Wel één belangrijk detail: welke empowering make-up je ook kiest, draag het voor jezélf, niet voor anderen.