Bijgewerkt privacybeleid
Overslapen? Zo breng je in 5 minuten je make-up aan | ICI PARIS XL

Opgemaakt in 5 minuten: zo doe je dat!

| How-To
Opgemaakt in 5 minuten: zo doe je dat!

Oeps, je wekker niet gehoord en bijna te laat op je werk? Deze make-uplook breng je binnen 5 minuten aan.

5 Minute Face

Als je haast hebt, is het geen goed idee om uitgebreid aan de slag te gaan met primer, foundation, shaper en highlighter. Ook ingewikkelde ooglooks waarvoor je meerdere kleuren oogschaduw en een strakke eyeliner moet aanbrengen zijn niet ideaal als je weinig tijd hebt. En gelukkig hoeft dat ook niet. Als je kiest voor een basic make-up in natuurlijke tinten zie je er in no time fris en verzorgd uit. Nog een tip: werk bij voorkeur met je vingers. Dat scheelt zoeken naar kwasten en dus kostbare minuten!

1/6

In 1 minuut: een frisse teint

Foundation? Die laat je vandaag achterwege. We gaan smokkelen en tippen alle plekjes die donkerder zijn even aan met een oplichtende concealer. Zet stipjes op de kringen onder je ogen, op de rode plekjes naast je neus en eventueel op pigmentvlekjes die je wilt wegwerken. Dep de concealer in met je vingertoppen - niet wrijven dus! Vervolgens breng je luchtig wat losse poeder aan en kijk: je teint is alvast klaar.

Touche Éclat Highlighter & Concealer van Yves Saint Laurent is verkrijgbaar in veel kleuren, óók voor de getinte huid.

In 1 minuut: een frisse teint
2/6

In 1 minuut: zachte oogschaduw

Smokey eyes? Daar heb je vandaag geen tijd voor. Maar je wilt natuurlijk wél met een frisse make-uplook op school of je werk verschijnen. Alles wat je nodig hebt is een crèmige oogschaduw in een mooie neutrale tint. Ook hiervoor heb je geen penseel nodig: gewoon met je vingertop aanbrengen op je bewegend ooglid.

Little Round Pot Eyeshadow ‘Mauve Star’ van Bourjois is een prachtige grijsbruine kleur die je ogen direct diepte geeft.

In 1 minuut: zachte oogschaduw
3/6

In 1 minuut: mooie wimpers

Zonder mascara de deur uit? De meeste vrouwen moeten er niet aan denken! Gelukkig hoeft dat ook niet, want zelfs op ochtenden dat je haast hebt zorgt een smal mascaraborsteltje met uit elkaar staande haartjes ervoor dat je wimpers perfect gescheiden worden. We gaan vandaag niet voor vol-voller-volst, maar voor een meer neutrale wimperlook. Eén laagje is voldoende voor een open blik!

Mascara Définicils van Lancôme scheidt je wimpers en geeft ze nét wat extra lengte, voor een natuurlijk resultaat.

In 1 minuut: mooie wimpers
4/6

In 1 minuut: strakke wenkbrauwen

Potlood, wenkbrauwpoeder en sjabloontjes? Prima als je de tijd hebt. Maar wanneer je gehaast bent, kies je liever voor de snelle fix: getinte wenkbrauwgel. Daarmee borstel je je wenkbrauwen netjes in model, geef je ze een beetje kleur en fixeer je ze tegelijk. Daar heb je de hele dag geen omkijken meer naar!

Brow Set Brow Gel van M.A.C wordt niet hard en geeft een zachte, natuurlijke look.

In 1 minuut: strakke wenkbrauwen
5/6

In 30 seconden: blozende wangen

Contouren en shapen? Wanneer je in een rush bent, doe je het allemaal met je blush. Kies een crèmeblush en breng die aan met je vingers op de bolling van je wangen. Werk de kleur uit in de richting van je haargrens en terug tot op je slapen (denk: C-shape). Zo heb je kleur en een beetje contouring tegelijk.

Phyto-Blush Twist van Sisley is een dikke, zachte stick waarmee je de kleur precies op de juiste plek aanbrengt.

In 30 seconden: blozende wangen
6/6

In 30 seconden: kleur op je lippen

Lipprimer, lippotlood, lipstick? Dat geeft stress als je haast hebt! Daarom kies je liever een crèmige lipsticktint in een frisse rozerode kleur. Ook die breng je met je vingertop zachtjes deppend aan. Je hebt dan geen lijntje nodig maar geeft je lippen wel een natuurlijk rode tint. En klaar is je 5 minute face!

Vice Lipstick ‘Streak’ van Urban Decay heeft een frisse koraaltint die past bij elk kleurtype. Daarmee zit je altijd goed!

In 30 seconden: kleur op je lippen