Bijgewerkt privacybeleid
4 Tips om futloos haar te vermijden tijdens de winter | ICI PARIS XL

Keep shining: vermijd futloos haar deze winter!

| Beauty Basics
Gebruik deze 4 tips om futloos haar te vermijden tijdens de winter!

Niet enkel je huid krijgt het zwaar te verduren als het koud wordt, ook je haar gaat sneller uitdrogen en dof worden als de temperaturen buiten dalen … Tenzij je goed voorbereid bent! Lees deze 4 tips voor glanzend haar.

Futloos haar

Dat de zon je haar kan uitdrogen, weten we al langer. Ook tijdens de winter, wanneer de zon vaak afwezig is, blijft het gevaar voor droog haar bestaan … Het koude seizoen brengt ook veel wind met zich mee, en binnen zetten we de verwarming op de hoogste stand. Het resultaat? Erg droge lucht, waar je haar broos van kan worden en sneller kan breken. Een optimale verzorging is dus heel belangrijk.

Mending Conditioner van Bumble and Bumble en Repair Mask van Lazartigue
1

STAY HYDRATED

Wat een hydraterende crème doet voor je huid, dat doet een goede conditioner voor je haar. De Mending Conditioner van Bumble and Bumble is je redder in nood met een superrijke en voedende formule! Wat extra hydratatie tijdens de winter haal je uit een verzorgend haarmasker, zoals het Repair Mask van Lazartigue.

Hair Rituel Le Spray Volume van Sisley
2

BESCHERM IN STIJL

Koud weer zorgt voor droog en statisch haar. Hoe je dat kan voorkomen? Door je haar te bedekken! Een wollig accessoire op je hoofd vormt een barrière tussen je haar en hoofdhuid en de gure en uitdrogende oostenwinden.

Maar natuurlijk ga je graag de duur uit met een perfect gestyled kapsel. Een hoofddeksel kan roet in het eten gooien en je haar juist plat en statisch maken. Dat kan je voorkomen door je haar vooraf te behandelen met volumeproducten. De Hair Rituel Le Spray Volume van Sisley is the best of both worlds: licht en luchtig, maar met textuur- en volumecreërende eigenschappen!

Magic Dry Shampoo van Collistar
3

DROOG HAAR? NEE, DROOGSHAMPOO!

Soms ben je zelf de boosdoener … Als je je haar heel vaak gaat wassen met warm water, zal het sneller uitdrogen. Samen met het winterweer, kan een dagelijkse wasbeurt dus heel wat schade aanrichten voor je lokken.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je je haar niet fris en schoon kan houden. Zeker als je elke dag een muts draagt, kan dat al snel een onfris geurtje of vettig haar met zich meebrengen. Dat maakt van droogshampoo een must in jouw winter beautyroutine. Misschien gebruik jij dit handige product al tijdens het festivalseizoen, maar om je haar schoon te houden en tegelijkertijd wat rust te bieden tijdens de winter, komt deze Magic Dry Shampoo van Collistar ook heel goed van pas!

Repair Blow Dry serum van Bumble and Bumble
4

SAFETY FIRST

Gebruik je vaak een haardroger, dan kan je haar sneller gaan uitdrogen. Ook andere producten die met hitte werken, zoals je stijl- of krultang, kunnen beschadigend zijn voor je haar en gespleten punten met zich meebrengen. Als je de tijd hebt en jouw haartype het toelaat, is het tijdens de winter een goed idee om je haar af en toe te laten rusten door het op natuurlijke wijze te laten drogen.

We weten natuurlijk dat je soms niet zonder kan. Een mooi kapsel vereist vaak styling tools die op hitte werken. Gelukkig bestaan er producten die speciaal ontwikkeld zijn om jouw haar te beschermen tegen de hitte van je haardroger of stijltang – dit Repair Blow Dry serum van Bumble and Bumble, bijvoorbeeld!